Banjaluka

Likvidacije s potpisom mafije: Profesionalne ubice iz regiona svoje uporište našle u Bosni i Hercegovini

Profesionalne ubice koje na teritoriji Balkana i Evrope izvršavaju ubistva, uglavnom dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije – Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Ubistva s potpisom mafije, kako to još nazivaju eksperti, nisu mašila ni BiH. Tako je vremenom naša zemlja postala poprište surovih mafijaških likvidacija. Motivi za ubistva su različiti, a nerijetko je riječ o posljedicama sukoba narkokartela ili između klanova, koji jedni druge smatraju i zakletim neprijateljima.

Nebojša Čubrilović

Ubijeni Čubrilović

Više od dvije godine prošlo je od zasjede u kojoj je u centru Banje Luke ubijen Nebojša Čubrilović (33), osuđivani krijumčar kokaina iz Ljubljane, a počinioci ove mafijaške likvidacije još su na slobodi.

Loading...

Čubrilović je ubijen 1. oktobra 2015. u sačekuši u Gundulićevoj ulici. Kobnu noć Audijem se vraćao u unajmljeni stan u Banjaluci, gdje se krio od slovenskog pravosuđa koje je za njim raspisalo potjernicu zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu više stotina kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Ubica ga je u zasjedi čekao u susjednom dvorištu, skriven iza betonske ograde, i nakon što je Čubrilović krenuo prema ulazu u stan, u njega je ispalio više hitaca iz „škorpiona“. Nakon likvidacije policija je dignuta na noge, ali je ubica umakao.

Ubica čekao iza betonske ograde da naiđe Čubrilović

Božidar Cicmil

Cicmil: Usmrćen u garaži

Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona tapkaju u mjestu kada je riječ o ubici Božidara Cicmila (32), crnogorskog državljanina i vlasnika firme „Moj taxi“ Mostar.

Cicmil je likvidiran 19. oktobra 2015. godine, u klasičnoj sačekuši u garaži zgrade u kojoj je živio, u mostarskom naselju Rudnik, gdje je ustrijeljen s pet metaka iz „škorpiona“.

Istražitelji na mjestu ubistva Cicmila

Crnogorski mediji pisali su o Cicmilovoj navodnoj umiješanosti u brojne likvidacije, počevši od vođe barskog klana Armina Osmanagića. Pisano je da ga je nadzorna kamera snimila ispred zatvora u Spužu, gdje je ubijen Baranin Andrija Mrdaka, kao i da je učestvovao u ubistvu Vidaka Vorotovića te likvidaciji Vinetua Strugara i Milutina Radovića. U MUP-u HNK od samog su početka iznosili uvjerenja o tome da je Cicmilov ubica van BiH, odnosno da je motiv ubistva sa sobom donio iz Crne Gore.

Čedo Đokić

Đokić ubijen iz snajpera

Policija Republike Srpske više od godinu nije uspjela ući u trag ubicama Čede Đokića (60), koji je 1. avgusta 2016. godine likvidiran hicem iz snajpera dok je pio kafu na balkonu svog stana u Zvorniku.

Zločin je pripisan profesionalcu i u policiji sumnjaju da je Đokić žrtva kriminalnih obračuna koji se posljednjih godina dešavaju na relaciji Srbija – Crna Gora, a nisu zaobišli ni Bosnu i Hercegovinu.

Vlasnik diskoteke i narkodiler umiješani u ubistvo Tigra?

Admir Kalender (39) iz Sarajeva i Savo Divčić (45) iz Istočnog Sarajeva nedavno su uhapšeni zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ubistvom Siniše Milićevića zvanog Tigar, koji je 31. maja ove godine ubijen u sačekuši u Lukavici. Za sada se ne može reći jesu li oni direktno učestvovali u izvršenju ubistva, ali postoje dokazi koji ukazuju na to da su na određeni način bili umiješani u zločin, kao i da su imali određene nesuglasice sa Milićevićem, otkrio je izvor blizak istrazi.

Divčić je vlasnik diskokluba “Bacchus” u Istočnom Sarajevu, koji je, kao i ubijeni Milićević, bio blizak s kriminalnom grupom Đorđa Ždrale. Kalender je osuđivan zbog dilanja droge.

Kobne noći, Milićević se vraćao kući iz svog kafića “Rodeo”, a ubica ga je čekao pred zgradom u Dabrobosanskoj ulici. Nakon što se parkirao i krenuo prema ulazu, ubica je sleđa ispalio u njega četiri hica iz revolvera, ne ostavljajući za sobom čahure.

(avaz)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!