Sport

Milivojević: Nismo naivni da nasjednemo na provokacije

Vezni fudbaler reprezentacije Srbije Luka Milivojević ne obraća pažnju na brojne provokacije iz švicarskog tabora pred meč 2. kola grupe E na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Kapiten Kristal Palasa je na konferenciji za medije u Svetlogorsku više puta rekao da će “orlovi” da se fokusiraju samo na svoju igru i da su dovoljno pametni da ne nasjedaju na eventualne provokacije.

“Daćemo sve od sebe. I mi željno isčekujemo meč u petak. Ne znam koje su to vanfudbalske stvari koje Švicarci mogu da urade. Provokacije? Mislim da bismo bili naivni da nasjednemo na njihove provokacije. Mislim da do toga neće doći. Fokusiraćemo se na nas i trudićemo se da što bolje odigramo. Imamo mnogo vremena do petka da se spremimo, ne bih ulazio u nefudbalske stvari,” rekao je Milivojević.

Reprezentativci Švicarske porijeklom sa Kosova Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka izuzetno “naošterni” očekuju duel sa Srbijom i svojim potezima i izjavama podgrijavaju atmosferu pred možda i odlučujući meč za oba tima u Kalinjingradu.

“Meni je to smiješno. Mislim da je Mitrović rekao jako lijepu stvar, ako su oni već tolike patriote zato ne igraju za tu zemlju. Oni pokušavaju na sve moguće načine da nas poremete, vole da provociraju. Ne treba da se spuštamo na taj nivo. Gledamo samo nas.”

Srpski veznjak u Premijer ligi je imao priliku da igra protiv Shaqiria, ali nije komunicirao sa švicarskim asom.

“Ja sa njim uopšte nisam pričao o Svjetskom prvenstvu. Susreli smo se dva puta, nisam uopšte pričao sa njim, niti ga znam lično. Poznajem ga kao protivnika.”

Milivojević je prije meča sa Kostarikom imao problem sa povredom.

“Nadam se da ću biti spreman za Švicarsku. Imao sam mali problem, bitno da sam se osjećao dobro tokom meča. Mislim da ću biti potpuno spreman za sljedeću utakmicu”.

Nekadašnji igrač Crvene Zvezde i Olimpijakosa je uporedio igranje sa kapitenskom trakom u Premijer ligi sa igranjem u dresu “orlova” na Mundijalu.

“Teško je uporediti iz razloge što ovdje igram za svoju zemlju, odgovornost je velika i nemamo pravo na grešku. Cijela zemlja nas gleda. Nije isto igrati za klub i reprezentaciju. Sa druge strane kapiten sam u ligi gdje imaš 38 mečeva, a ovdje imaš samo tri i cilj da prođeš grupu. Ovdje je mnogo veći ulog. Sve najbolje reprezentacije sveta su ovdje.”

Švicarci su jaku u prekidu i u remiju protiv Brazila gol su postigli upravo poslije kornera. Milivojević smatra da Srbije ne treba da brine, a pozdravio je i uvođenje VAR sistema.

“Mislim da korištenje VAR sistema još nije definisano. Nama su posle meča sa Kostarikom prilazili ljudi sa pričom da je bio penal nad Mitrovićem, a oni uopšte nisu pogledali snimak. Ljudima kraj malih ekrana prikazan je jedan ugao. kod gola Švicarske protiv Brazila mislim da je bio faul. Uzdam se u VAR, može fudbalu da donese fer-plej. Prekid? Mi smo opasniji na prekidu od Švicaraca. Imamo mnogo visokih igrača koji dobro skaču. Prekid bi mogao da bude naš adut.”

Milivojević se ne osvrće mnogo na duel sa Kostarikom i naglašava da “orlovi” u petak mogu da odigraju još bolje iako je Švicarska znatno kvalitetnija od selekcije iz Centralne Amerike.

“Ništa ne mora da znači, može da bude i lakše i teže nego protiv Kostarike. Zavisi kako otvorimo utakmicu. Oni imaju mnogo kvalitetnih igrača u top klubovima. Uzeti bod Brazilu na otvaranju Mundijala nije mala stvar, a u kvalifikacijama su pokazali da su dobra reprezentacija i jak kolektiv. Očekujemo tešku utakmicu, kvalitetnu, sa mnogo duela. Do petka ćemo da ih analiziramo i mislim da ćemo dobro da odradimo pripremu, baš kao i pred duel sa Kostarikom.”

Na pitanje da li u švajcarskom timu ima neko bolji od sprskih igrača Milivojević je odgovorio:

“Treba da ih respektujemo kao protivnika, ništa više od toga. Da li imaju nekog bolje, vjerovatno imaju, ali neću da ulazim u to. Imaju jak kolektiv, dobre igrače… U kvalifikacijama su igrali fenomenalno, a uzeti bod Brazilu je velika stvar. Iskreno, nisam očekivao. Čeka nas spektakl, očekujem vrhunsku utakmicu. Idemo na pobjedu za plasman u drugi krug. Koga bih volio u nokaut fazi krugu? Treba prvo grupu da prođemo, ne bih o drugom krugu da pričam. Švicarska je pokazala da je odlična ekipa, ali osvojen bod protiv Brazila nije nas poremetio. To ništa ne mijenja, idemo da ih dobijemo u petak.”

Pouzdani fudbaler je dodao da je atmosfera u ekipi uvijek bila na najvišem nivou.

“Ovako je bilo i u kvalifikacijama. Na Svjetskom prvenstvu je pokriven svaki detalj i bolje se vide neke stvari, ali vjerujete da smo mi sve to imali i kroz kvalifikacije. Tako smo i došli na Mundijal, nije prvi put,” naglasio je Milivojević.

Srbija i Švicarska će meč 2. kola odigrati u petak u 20 časova u Kalinjingradu.

(sportklub.rs)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!