Hronika

Ovo je kreten koji je prebio tinejdžerku u Zadru, snimak napada uklonjen s YouTuba

Region su šokirale fotografije 18-godišnjakinje pretučene u Zadru. Na fotografijama se vidi da je djevojka cijela u krvi, s brojnim masnicama, podlivima i šavovima ispod oka.

Kako se iz pouzdanih izvora saznaje, 18-godišnju djevojku je u jednom zadarskom kafiću prebio 31-godišnji Darko Kovačević – Daruvarac, zadarski kriminalac sa bogatom nasilničkom prošlosti.

Riječ je o poznatom zadarskom kriminalcu protiv kojeg je policija od 2008. godine podnijela niz prekršajnih i krivičnih prijava.

Među tim krivičnim prijavama je i više nanošenja teških tjelesnih povreda, pucanje iz vatrenog oružja, nasilničko ponašanje, prisila prema policajcu, otmica, narušavanje nepovredivosti doma te niz tuča.

Kovačević je tinejdžerku tukao šakama i nogama te joj je, kako govore svjedoci, lupao i glavom u umivaonik u WC-u zadarskog kafića.

Obrisan snimak

U kafiću na zadarskoj Meladi postoje i nadzorne kamere, koje su snimile brutalno nasilje nad djevojkom.

Lokalni portal Zadarski.hr objavio je snimak sa nadzornih kamera, na kojoj se vidi kako manijak brutalno udara djevojku u prostoru kafića, dok gosti i konobari pokušavaju ga smiriti.

Ali, niko ga nije spriječio u premlaćivanju mlade djevojke koju je vukao za kosu i udarao šakama, ali i nogom, i to dok je ležala na podu.

Zadranin Darko Kovačević (31) zadržan je u pritvoru istražnog zatvora u Zadru pod sumnjom da je u srijedu, 13. juna, zbog ljubavnih razmirica brutalno pretukao 18-godišnju Zadranku u kafiću u Ulici Benka Benkovića na Meladi.

Kako se saznaje, vlasnik kafića oprao je krv koje je bilo u izobilju prije dolaska policije, ali tragovi su ipak ostali.

Djevojku je odvezla hitna pomoć, a tada su i nastale potresne fotografije objavljene na društvenim mrežama. Kovačević je neposredno nakon brutalnog iživljavanja nad 18-godišnjakinjom pobjegao iz grada, ali sljedećeg se dana vratio u Zadar gdje ga je policija i uhapsila.

Na društvenim mrežama Kovačević se hvali mišićima, hladnim oružjem, motorima i – škampima

Kovačević je aktivan na društvenim mrežama gdje pozira u bodibilderskim pozama, ali i sa hladnim oružjem, a voli se fotografisati i na motorima.

Na Kovačevićevom Fejsbuk profilu može se pronaći i objava jednog lokalnog portala iz 2016. godine koji piše o “mercedesu” parkiranom tik uz pješački prelaz.

Iz Kovačevićevih komentara može se iščitati da je riječ o njegovom automobilu, a bahati Zadranin hvali se da je jeo škampe u obližnjem restoranu.

Pored niza krivičnih i prekršajnih djela sa elementima nasilja, ima i bogatu istoriju brojnih saobraćajnih nesreća. Uprkos svemu tome Kovačević je slobodno šetao Zadrom, a onda i brutalno pretukao 18-godišnjakinju.

Policija je protiv njega podnijela dvije krivične prijave, za nanošenje teške tjelesne povrede i za prijetnju pretučenoj djevojci. Sud mu je odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

(index.hr)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!