Politika

Pandurevićka: Oni koji su zavukli ruku u džep građana opstruišu glasanje o izmjenama Zakona o akcizama

Dosadašnji tok sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH pokazuje da su na djelu opstrukcije kako se danas ne bi raspravljalo o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, izjavila je šef Kluba poslanika SDS Aleksandra Pandurević.

– Oni koji su uvukli ruku u džepove građana, učiniće sve da danas ne dođemo do te tačke dnevnog reda -rekla je Pandurevićka novinarima, ističući da je čudi “da se tihoj opstrukciji sjednice pridužio i DNS”.

Loading...

Ona je poručila da će se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama naći na dnevnom redu, dodajući da je predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Mladen Bosić (SDS) nastojao da bude postignuta saglasnost da sjednica bude nastavljena i sutra.

– U ovom trenutku za to nema saglasnosti HDZ, ali činjenica je da se nastavak sjednice mora destiti kad-tad – rekla je šef Kluba SDS.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje podršku izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, Pandurevićka je istakla da je iz razgovora sa kolegama poslanicima zaključila da će mnogi biti iznenađeni ishodom glasanja.

Ona je odbacila navode da izmjene Zakona o akcizama predstavljaju predizborni marketing i političke borbe unutar Republike Srpske, te pozvala ostale stranke da podrže ovaj zakonski akt i dobiju benefite kod građana.

Pandurevićka je ukazala na činjenicu da je na računu Centralne banke BiH zarobljeno 220 miliona KM, navodeći da se zbog toga postavlja pitanje svrsishodnosti ovih nameta građanima.

– Imamo na računu 220 milona KM. Što smo ih uzeli od naroda da bi stajali na računima Centralne banke BiH? Osim toga, SDA bi trebalo da odgovori koliko je auto-puteva izgrađeno u Federacije BiH i koliko je uzeto kredita i sredstava prikuljeno od putarina i da nedostaje nekih 300 miliona KM- rekla je Pandurevićka.

Ona je najavila da će SDS tokom rasprave o ocjeni spremnosti i sposobnosti Centralne izborne komisije /CIK/ BiH da organizuje i sprovede fer izbore u oktobru predložiti set mjera s ciljem sprečavanja izbornih krađa.

– Jedna od tih mjera je da posmatrači svih ovjerenih političkih subjekata aktivno prate proces štampanja glasačkih listića do distribucije na biračka mjesta – rekla je šef Kluba SDS.

Pandurevićka je dodala da SDS očekuje da institicije BiH koje se bave izbornim krađama, prije svega Tužilaštvo BiH, Agencija za istrage i zaštitu, te Obavještajno-bezbjednosna agencija formiraju akcione timove i reaguju u eventualnim izbornim krađama.

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!