Banjaluka

Talić u Bronzanom Majdanu: Otvaranjem fabrika zadržavamo ljude na selu

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić posjetio je danas mjesnu zajednicu Bronzani Majdan i fabriku obuće AM SHOES. Sa direktorom ove fabrike Talić je razgovarao o saradnji Radničkog univerziteta i fabrike u osposobljavanju radnika za proizvodnju obuće.

“Najljepše je kada dođete u proizvodni pogon i to kada se on nalazi na seoskom području. Nakon dužeg niza godina ovdje je ponovo pokrenut pogon. Najbolje je kada na seoskim područjima imate mogućnost da zadržite ljude, da tu ostanu i ovo jedan od korisnih primjera da ljudi u svome mjestu rade, a pored posla koji obavljaju ovdje mogu da se posvete i poljoprivredi. To sam stalno isticao kao bitnu stvar da na određenim lokalitetima u gradu Banjaluci, pogotovo na seoskim područjima, dovodimo proizvodnju i tu zapošljavamo ljude i na taj način ih zadržimo na selu” rekao je predsjednik Zoran Talić.

Loading...

On je istakao da Grad uvijek vodi podsticajnu politiku za razvoj poljoprivrede, kao i politiku subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje.

“Ovo je idealna situacija u Bronzanom Majdanu da možete da provodite obe ove politike. Imamo primjer ove fabrike, koja je već zaposlila 107 radnika za dva mjeseca i njihovi su planovi da u naredna dva mjeseca zaposle 180 radnika. Razgovarali smo danas o obuci radne snage. Rekao sam da je ambicija grada da Radnički univerzitet transformiše u jedan Centar koji će raditi isključivo na prekvalifikaciji i dokvalifikaciji radnika, jer smo osjetili da tu imaju određene probleme, iako postoje za sada zainteresovani radnici, ali plan je da se proizvodnja širi. Takođe, je bitno da oni imaju osigurano tržište”, dodao je on.

U fabrici AM SHOES su istakli da su zadovoljni poslovnim ambijentom i da im za sada ne manjka radne snage. Direktor fabrike, Ranko Kapuranović je rekao, da je predsjednika gradskog parlamenta upoznao sa planovima ove kompanije čiji su vlasnici investitori iz Italije, i koja danas zapošljava 107 radnika.

Odbornik u Skupštini grada, Dragomir Batar, kazao je da je otvaranje ove fabrike ogroman pomak za ovu mjesnu zajednicu.

“Postoje velike ambicije da se proširi ova fabrika. Problem jeste kvalifikovana radna snaga, pa smo odlučili da ovdje, za sada, angažujemo neke ljude koji su otišli u penziju, a poznaju posao, da dođu, pomognu, da obuče ljude i veliko im hvala, jer su novi radnici brzo uvedeni u posao i rade kvalitetnu obuću, koja ide za Italiju. Takođe sam ponosan na ove mlade ljude koji daju sve od sebe da ovo opstane i da se proširi. Saradnja mjesne zajednice i mene kao odbornika iz Bronzanog Majdana sa predstavnicimna fabrike je odlična i ovo je zaživjelo, jer imamo dobru komunikaciju, pa i sa drugim mjesnim zajednicama oko Bronzanog Majdana” rekao je Batar.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić obišao je i radove na izgradnji puta Bronzani Majdan – Stratinska – Sanski Most. Na ovom potezu radi se na modernizaciji 11 kilometara puta, rekao je odbornik u gradskom parlamentu Dragomir Batar, a radovi bi trebali biti okončani krajem avgusta.

Tokom posjete Bronzanom Majdanu, predsjednik gradske skupštine sa saradnicima, razgovarao je sa mještanima i poljoprivrednicima.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!