Politika

Procurilo istraživanje SDS-a: Dodik i Cvijanovićka VODE ispred Ivanića i Govedarice (FOTO)

Kandidati SNSD Milorad Dodik i Željka Cvijanović vode u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske u odnosu na kandidate Saveza za promjene Mladena Ivanića i Vukotu Govedaricu.

To je pokazalo istraživanje javnog mnijenja koje je za potrebe SDS radila jedna od marketinških agencija iz Srbije. Istraživanje je rađeno u aprilu na uzorku od 1.500 ispitanika, pri čemu se 41 odsto ispitanih opredijelio za Milorada Dodika za člana Predsjedništva BiH iz RS, a 30 odsto za Mladena Ivanića.

Loading...

Takođe, prema tom istraživanju, Željka Cvijanović je u prednosti za pet odsto glasova u odnosu na Vukotu Govedaricu za poziciju predsjednika RS. Preciznije, za Cvijanovićku bi glasalo 34 odsto, a za Govedaricu 29 odsto.

Istraživanje pokazuje i da bi 36 odsto anketiranih dalo podršku SNSD-u, što je duplo više u odnosu na SDS, koji ima podršku njih 17 odsto.

Na pitanje “Koja partija može najviše da doprinese stvaranju društva u kojem biste rado živjeli”, najveće povjerenje je dobio SNSD – 30 odsto, SDS 13 odsto, PDP pet odsto i DNS tri odsto.

Takođe, na pitanje “Koja je partija u stanju da riješi probleme građana”, gotovo duplo više je povjerenje dalo SNSD u odnosu na SDS. Preciznije, SNSD je dobio podršku 33 odsto, SDS 14 odsto, PDP četiri odsto i DNS tri odsto.

Istraživanje je sadržavalo i pitanje “Šta je najbolje za Republiku Srpsku”, pri čemu najveći procenat (41 odsto) smatra da bi ona trebalo da se ujedini sa Srbijom, 22 odsto da postane nezavisna, a 19 odsto da ostane u sastavu BiH.

Bez obzira na negativna reagovanja Evrope i Amerike, 67 odsto anketiranih smatra da RS treba otvoreno da podržava Rusiju.

SDS bez komentara

Srpska demokratska stranka nije željela da komentariše najnovije istraživanje javnog mnijenja koje se pojavilo u javnosti. U SDS su rekli Srni da ne žele da komentarišu, kako su rekli, nepostojeća istraživanja.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!