Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Republički zavoda za statistiku: Prosječna majska neto plata u Republici Srpskoj 847 KM

Prosječna majska neto plata zaposlenih u Republici Srpskoj iznosila je 847 KM i u odnosu na april nominalno je veća za 0,8 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najviša prosječna neto plata od 1.313 KM isplaćena je u području finansijskih i djelatnostima osiguranja, dok je najniži majski prosjek od 558 KM izračunat u građevinarstvu.

U maju u odnosu na april najveći nominalni rast neto plate od 6,1 odsto registrovan je u sektoru vađenja rude i kamena, dok je najveće procentualno smanjenje plate od 3,3 odsto zabilježeno u sektoru ostalih uslužnih djelatnosti.

Prosječna majska bruto plata iznosila je 1.356 KM.

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Srpskoj, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u maju su u odnosu na prethodni mjesec u prosjeku bile više za 0,2 odsto, dok su na godišnjem nivou u prosjeku više za 1,4 odsto.

Najveći rast cijena u maju od 1,2 odsto zabilježen je u odjeljku prevoz usljed viših cijena goriva, dok je najveći procentualni pad cijena od 0,6 odsto ostvaren kod odjeće i obuće zbog akcijskih cijena.

(srpskainfo)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button