Banjaluka

Milion maraka za stabilnije vodosnabdijevanje Česme i Jagara

Ove godine trebalo bi da počne rješavanje problema nedostatka vode viših dijelova naselja Česma i Jagare, te da se poslije više decenija omogući stabilno vodosnabdijevanje stanovnika u ovim dijelovima grada.

Dva velika projekta

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da se radi o dva velika projekta, koji već godinama čekaju na realizaciju i da se nada da će stanovnici ovih naselja već od sljedeće godine imati bolje uslove za život.

Loading...

-Ovaj projekat biće izveden uz pomoć Vlade Republike Srpske, koja je obezbijedila finansijska sredstva u iznosu od milion KM za realizaciju dva projekta vodosnabdijevanja za naselja Česma i Jagare- istakao je gradonačelnik Radojičić.

Od toga, 400.000 KM biće upotrebljeno za realizaciju projekta u Česmi.

Kako ističu u Odjeljenju za komunalne poslove, u toku je izrada glavnog projekta treće i četvrte visinske zone za vodovodnu mrežu u Česmi.

Projekat obuhvata izgradnju rezervoara za potrošače u najvišoj, odnosno četvrtoj zoni, pri čemu je planirano da se do kraja jula ove godine pribavi projektna dokumentacija i krene u realizaciju ovog projekta. Izgradnjom ovog rezervoara stvoriće se preduslovi da se naredne godine krene u izgradnju kompletnog sistema vodosnabdijevanja viših zona naselja Česma i Krčmarice. Budućom mrežom biće pokriveno konzumno područje koje trenutno pokriva više od 500 domaćinstava u trećoj i četvrtoj zoni vodosnabdijevanja.

Drugi dio sredstava, u iznosu od 600.000 KM, biće upotrebljen za izgradnju primarnog dijela vodovodnog sistema u Jagarama, što podrazumijeva dva rezervoara, dvije pumpne stanice, te dovodne i potisne cjevovode.

Inače, dolaskom ljetnjih mjeseci, građani viših dijelova ovih naselja, kubure sa nedostatkom vode i voda im se doprema u cisternama.

Šef Odsjeka za civilnu zaštitu i poslove teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun, kazao je da vodu za više djelove grada gdje postoje problemi sa vodosnabdijevanjem dorpemaju cisterne preduzeća „Eko-euro tim“ i „Vodovod“, a po potrebi su tu i banjalučki vatrogasci. On dodaje da je za sufinansiranje troškova isporuke vode ove godine u gradskom budžetu planirano 50.000 KM.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!