Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Kandidati SzP ispred SNSD-ovih

U trci za predsjednika Republike Srpske, Vukota Govedarica, lider Srpske demokratske stranke i kandidat Saveza za promjene, ima prednost od čak šest odsto ispred Dodikove favoritkinje, premijerke RS Željke Cvijanović. Što se tiče podrške za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić je u prednosti jer uživa podršku 43 odsto glasača, dok Milorada Dodika podržava 36 odsto ispitanika u Republici Srpskoj.

Ovo su rezultati istraživanja NDI-a insttuta koji redovno naručuje istraživanje javnog mnijenja u Bosni i Hercegovini o popularnosti političkih stranaka i kandidata.

Istraživanje je uradila agencija IPSOS, koja se smatra za jednu je od najrespektabilnijih u regionu, tokom maja.

U Republici Srpskoj među strankama najveću podršku, 29 posto, ima Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, dok Savez za promjene podržava 26 odsto ispitanika.

U trci za predsjednika Republike Srpske, Vukota Govedarica, lider Srpske demokratske stranke i kandidat Saveza za promjene, ima prednost od čak šest odsto ispred Dodikove favoritkinje, premijerke RS Željke Cvijanović.

Da su se izbori održali krajem maja, u Predsjedništvo BiH iz Republike Srpske bio bi izabran Mladen Ivanić, koji uživa podršku 43 odsto glasača, dok Milorada Dodika podržava 36 posto ispitanika u Republici Srpskoj.

Što se tiče Federacije BiH, najviše glasova bi dobila Stranka demokratske akcije za koju bi glasalo 24 odsto birača. Dvostruko manje glasova dobila bi Socijaldemokratska partija BiH, 12 odsto, dok su HDZ BiH i Demokratska fronta na trećem mjesto sa po 11 odsto.

Od kandidata za Predsjedništvo BiH, kandidat SDA (Šefik Džaferović) dobio bi podršku 22 odsto birača, koliko i Željko Komšić. a Dragana Čovića podržava 11 posto birača, koliko i njegov HDZ.

(BN)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button