Politika

U ponedjeljak počinje drugi upisni rok, mjesta ima čak i u gimnazijama

Budući srednjoškolci koji u junskom roku nisu zadovoljili uslove konkursa, od 2. do 13. jula imaju priliku da se upišu u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ima ih čak i u gimnazijama u nekim opštinama.

Planom upisa u prve razrede srednjih škola za narednu školsku godinu predviđena su 11.083 mjesta.

Ljuban Bajić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije i direktor Građevinske škole, kazao je da upis u srednju školu postaje prava muka za đake.

“Nakon što su u prvom upisnom roku mjesta popunjena u Medicinskoj školi i Gimnaziji, mjesta u drugom upisnom roku nema ni u Ekonomskoj i Elektrotehničkoj školi ‘Nikola Tesla’, ali zato ima u Građevinskoj, Tehnološkoj, Školi učenika u privredi te Poljoprivrednoj školi”, kazao je Bajić.

Valentina Sovilj, predsjednica Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije, navodi da slobodnih mjesta ima u Gimnaziji te Poljoprivrednoj školi i Srednjoškolskom centru.

“Vrlo slična situacija je u okolnim mjestima regije, slobodnih mjesta imamo u gimnazijama, poput Novog Grada, Prnjavora i Gradiške, a ostala mjesta su popunjena”, kazala je Soviljeva.

Da slobodnih mjesta u školama ima i u dobojskoj regiji, saglasan je i Spasoje Vasiljević, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola na području Doboja, koji ističe da većina mjesta u školama nije popunjena.

“Slobodnih mjesta ima u svim školama, osim u Saobraćajnoj i Medicinskoj”, kazao je Vasiljević i dodao da je, kao i prethodne godine, najmanje interesovanja pokazano za Gimnaziju.

Duško Đurić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Semberija, ističe da u njihovoj regiji ima oko 70 neupisanih učenika.

“Slobodnih mjesta u svim školama imamo oko 100, a u prvom upisnom roku mjesta su popunjena samo u Ekonomskoj školi”, kazao je Đurić

U Srednjoškolskom centru “Vasilije Ostroški” u Sokocu u prvom upisnom roku upisana su 93 od planiranih 116 učenika.

 

(nezavisne)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!