Politika

Radnici MUP-a i pravosuđa nezadovoljni povećanjem plata i poručuju da nije vršen pritisak zbog slučaja “Dragičević” (VIDEO)

U sindikatima radnika unutrašnjih poslova i pravosuđa Republike Srpske, nezadovoljni su najnovijom odlukom Vlade o povećanju plata.

Na taj način radnicima u ovim ustanovama plate će biti povećane od 30 do 40 maraka, što, navode, nije dovoljno. Tvrde da ih Vlada nije konsultovala kada je donosila odluku o povećanju plata, a kako kažu, trebala je. Najnovije povećanje neće pokriti smanjenje plate po stopi minulog rada iz januara protekle godine, poručili su predstavnici sindikata radnika unutrašnjih poslova i pravosuđa Republike Srpske. 

– Cijenim da će neko uvidjeti vlastitu grešku i da ćemo nastaviti sa pregovorima tamo gdje smo stali, a to je stvarno povećanje plata, na način da se plate vrate na nivo prije smanjenja po stopi minulog rada. Da se uveća plata policijskih službenika po osnovi prirode posla i otežanih uslova rada i da se razdvoje naknade od plata. Ne tražimo ništa drugo, rekla je predsjednica Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Јondić.

Loading...

– Troškovi života su u maju 2008. godine, kada smo imali istu platu kao sada, iznosili 1.584 marke. Sada u maju 2018. godine oni iznose 1.882 marke. Troškovi života su povećani za 300 maraka, a ovom odlukom Vlada je, pod navodnicima, plate povećala za 30 maraka, istakao je predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović.

Petrović: Nije vršen pritisak na sindikat zbog slučaja “Dragičević”

Predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović rekao je da u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića na ovaj sindikat nije vršen nikakav pritisak. 

Petrović je na konferenciji za novinare izjavio da je riječ o strašnoj tragediji koja se pod hitno mora razriješiti.

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Јondić rekla je da je od ključnog značaja da ovaj slučaj poprimi pravni epilog jer cijela situacija predugo traje.

Ona smatra da je ovo neviđena, velika tragedija jer je riječ o smrti mladog čovjeka.

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!