Hronika

Sarajka optužena za ubistvo: Zgrabila nož i zarila ga suprugu u grudi

Potvrđena je optužnica koja Merziju Delalić (56) iz Sarajeva tereti da je supruga Seada (57) proljetos ubila zarivši mu nož u gornji lijevi dio grudnog koša.

Optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo aminovao je tamošnji Kantonalni sud, tako da bi Delalićeva, koja nije osuđivana, uskoro trebalo da se nađe na optuženičkoj klupi. Ona je uhapšena 17. aprila u 10 sati, a nalazi se u pritvoru koji može da traje do 15. jula ili do druge odluke suda. Terete je da je svog životnog saputnika ubila nepunih deset sati prije hapšenja.

Loading...

– Oko 0.10 u Sarajevu, u Ulici dr Jusufa Tanovića, u prizemlju kuće, nakon kraće prepirke sa svojim suprugom, dok su bili u kuhinji, uzela je kuhinjski nož sa sudopera, ukupne dužine 23 cm i oštricom dužine 12,5 cm, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je bila svjesna da takvim nožem može Seada usmrtiti.

– Dok je bila licem u lice nasuprot njega, desnom rukom, sa zamahom jakog intenziteta, nožem mu je zadala smrtonosnu povredu, piše u optužnici.

Dodaje se da mu je nanijela probodnu ranu dužine kanala 11 cm, usljed čega je on 50 minuta kasnije umro u Odjeljenju za urgentnu medicinu Opšte bolnice. Njihove komšije su, kada se zločin desio, ispričale da su šokirane, te dodale da u noći kada su se u njihovoj blizini događali strava i užas ništa nisu vidjele. Susjedi ne poriču da je Sead u posljednje vrijeme bio sklon alkoholu, pa su se mogle često čuti svađe bračnog para. Kažu da je Sead godinama bio konobar u jednom poznatom restoranu.

– Divan čovjek je bio, često sam mu govorio da je najveći gospodin u mahali, tako ga je bilo lijepo vidjeti u odijelu i kravati. Ma, uvijek je bio sređen, ispričao je ranije jedan od komšija, koji je dodao da u vrijeme ubistva ništa sumnjivo nije čuo.

Ipak, njegova komšinica je čula svađu iz kuće gdje se ubistvo dogodilo.

– Da, čula sam njegov glas, kao da je svađa bila, ali nisam vidjela ni policiju niti bilo šta, rekla je ona.

(NN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!