Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Rajko Vasić: Pravda za Davida je izborni štab Saveza za Promjene (VIDEO)

I danas brojne osude na navode koji su se pojavili na društvenim mrežama, pojedinim portalima i medijima, da iza smrti Davida Dragičevića stoji sin predsjednice Vlade Željke Cvijanović. Za najviše zvaničnike Srpske sve je konstrukcija jedne “prljave i klevetničke” predizborne kampanje iza koje stoje predsjednici SDS-a i PDP-a. Dok se od navoda na društvenim mrežama ograđuju Vukota Govedarica i Branislav Borenović, pojedini analitičari kažu da je, ipak, riječ o dobro organizovanom i vođenom projektu protiv vlasti.

Da li je i ko je zloupotrebio grupu “Pravda za Davida?” Ko je zaista potpisnik redova koji za ubistvo mladog Banjalučanina optužuje porodicu predsjednice Vlade Željke Cvijanović? U iščekivanju odgovora nadležnih institucija – međusobne optužbe vlasti i opozicije. 

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik sve je nazvao pokvarenim podmetanjem i konstrukciojm SDS-a i PDP, a sve s ciljem omalovažavanje Željke Cvijanović.

Dodik i Borenović

– Pošto se radi o tome da je ovo tendenciozno rađeno kako bi se nanijela politička i ljudska šteta porodici Cvijanović, moram da kažem da iza toga nesumnjivo stoji politikanstvo i politička podmetanja Borenovića i Govedarice. Oni su izbacili ljude iz Čelninca koji su rekli da neće na Trg. To su oni rekli, nisam ja – kaže Dodik.

Branislav Borenović odbacuje optužbe predsjednika Dodika. Kaže da navodi na društvenim mrežama potiču, upravo, iz SNSD-a.

– Nakon svega, vjerujem da su to uradili Dodik i Lukač, jer su to ljudi opasnih namjera – kaže Borenović.

Rajko Vasić

Borenovićev komentar je pucanj u prazno, kaže politički analitičar Rajko Vasić, navodeći da je sve ovo školski primjer dobro organizovanog i precizno vođenog projekta. Ocijenio je da su SDS i PDP stranke bez vizije, plana i programa i da su sve karte bacile na ulicu. 

– Ne radi se tu o političkoj borbi, jer je “Pravda za Davida” postala glavni Izborni štab SzP. SDS i PDP ne vode uopšte stranačku aktivnost pred izbore. Oni se samo bave “Pravdom za Davida”. To ubacivanje crva sa sinovima premijerke je veoma precizno dozirana stvar – kaže Vasić.

Јaka retorika i prljava predizborna kampanja nije novina na ovim prostorima. Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da u svemu postoji granica i da bi uvrede, međusobne optužbe i svađe dva politički suprostavljena bloka, mogli da iskoriste oni koji priželjkuju “potiranje” Republike Srpske koja je izložena mirnodopskoj agresiji.

– U svemu postoji granica. Granica je da se ne prelazi linija direktnog ugožavanja nečijeg života, da se ne ucrtavaju mete, da se niko ne dovodi u poziciju da se ugrozi porodica. Mi ovdje imamo takav slučaj da opozicija koristi slučaj smrti Davida i da je sada meta Željka Cvijanović – ističe Anđelković.

Komentarišući postove koji su se pojavili na društvenim mrežama, SNSD-ov Staša Košarac je rekao da je riječ o bijednim, prizemnim klevetama i prljavoj predizbornoj kampanji onih koji nemaju nikakav program, niti ideju kako da pobijede Željku Cvijanović.

(RTRS)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button