Politika

Policija RS podnijela prijavu protiv Adama Šukala

Protiv Ž.B. (42) i A.Š. (40) službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Zloupotreba službene dužnosti ili ovlaštenja”.

>> MUP podnio izvještaj: U javnoj ustanovi Zloupotreba službene dužnosti ili ovlaštenja

Loading...

Nezvanično se saznaje da se radio o Adamu Šukalu, nezavisnom poslaniku u Klubu PDP-a u Narodnoj skupštini RS i Željku Blagojeviću, direktoru Kulturnog centra Gradiška. 

– Za lice Ž.B. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u javnoj ustanovi sa sjedištem u opštini Gradiška, u istoj zaposlilo lice A.Š. a zatim ga rasporedio na radno mjesto za koje isti nije ispunjavao uslove. Takođe, Ž.B. je prema A.Š. uredno izvršavao obaveze iz radnog odnosa, dok se A.Š. nije pojavljivao na radnom mjestu i nije izvršavao radne obaveze, navode iz MUP-a RS.

Prema nezvaničnim informacijama, šteta koja je nanesena JU Kulturni centar Gradiška je oko 24.500 KM. Zajedno s doprinosima isplaćeno mu je 24.500 KM, odnosno 18.000 KM neto plate.

Adan Šukalo rekao je da je u “pitanju klasična odmazda koju ministar Dragan Lukač vodi protiv njega lično, te da ovo nije ništa novo jer je izvještaj protiv njega podnesen još prošle godine“. 

– Što se tiče mog ugovora o radu, ja sam imao ugovor o radu sa preraspodjelom radnog vremena što podrazumijeva da nisam imao obavezu da dolazim u osmočasovnom radnom veremenu već da ispunjavam obaveze koje je direktor meni pisanom i usmenim nalozima davao, kazao je Šukalo.

Ističe da se radi o ugovoru koji je imao u periodu od 2013. do 2014. godine te “da je ovo politički udar”.

(NN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!