Društvo

Prijem u Gradskoj upravi za ansamble „Veselin Masleša“ i „Kolo“

U Gradskoj upravi danas je održan prijem za delegacije Ansambla narodnih igara i pjesama „Veselin Masleša“, organizatore „Festivala srpskog folklora“ i Nacionalnog ansambla Srbije „Kolo“, jednog od učesnika ovog festivala. 

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić i načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić poželjeli su dobrodošlicu gostima i čestitali na uspješnoj organizaciji festivala, koji je sinoć završen na Kastelu nastupom ansambala „Kolo“ i „Masleša“.

– Grad podržava ovakve manifestacije, koje promovišu našu tradiciju i običaje. Uz goste iz Srbije, organizator je uspio okupiti sva kulturno-umjetnička društva iz Banje Luke, što je dalo dodatni pečat ovom festivalu – kazao je Amidžić.

Loading...

Prema njegovim riječima, Grad je rado pružio podršku ovoj smotri folklora, u kojoj su tokom četiri večeri trajanja posjetioci mogli da uživaju u najkvalitetnijim izvođenjima srpskih igara i pjesama iz Republike Srpske i Srbije. 

Natalija Trivić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku

Amidžić je organizatoru festivala čestitao i značajn jubilej – 70 godina postojanja i rada Ansambla „Veselin Masleša“.

Inače, ANIP „Veselin Masleša“ organizovao je treći po redu „Festival srpskog folklora“ od 5 do 8. jula na tvrđavi Kastel, u okviru kojeg su održali i cjelovečernji jubilarni koncert.

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!