Politika

PDP: Vlast ruši zdravstvo Srpske

Jedan od dokaza kako Vlada rukovodi preduzećima u Srpskoj je najnoviji podatak Fonda zdravstvenog osiguranja da za 55 000 nosilaca osiguranja u Republici Srpskoj nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje. Kako su najveći gubitaši javna preduzeća, naročito zdravstvene ustanove, jasno je da je za takvu situaciju najodgovornija upravo vladajuća koalicija sa SNSD-om na čelu, tvrdi Partija demokratskog progresa.

PDP tvrdi da svojim Programom obnove Republike Srpske predviđa zakon koji će onemogućiti isplaćivanje neto plate radnicima bez uplate poreza i doprinosa, što je postala sveopšta praksa, naočito u institucijama zdravstva. 

– Redovna naplata doprinosa podrazumijeva i jaču ulogu Poreske uprave, koja mora da djeluje na principu da nema nedodirljivih. Rad kontrolnih organa ne smije biti selektivan već takav da jednako tretira sve.

Loading...

– Nakon oktobra planiramo promijeniti način rada Odjeljenja za kontrolu velikih poreskih obveznika Poreske uprave, i time se uhvatiti u koštac sa problemom velikih dugovanja koji opterećuju budžet Republike Srpske. PDP je pokazala kako se sa dobrim planom, stručnim kadrovima i domaćinskim odnosom prema javnom dobru mogu ostvariti pozitivni rezultati u zdravstvu, navode u saopštenju za javnost. 

PDP podsjeća da su Domovi zdravlja u Srpcu, Palama, Gradiški, Bratuncu i Kotor Varoši, na čijem čelu su bili kadrovi PDP-a, rijetke ustanove koje nisu imale neizmirene obaveze ni prema državi ni prema radnicima.

Primjenom mjera iz Programa obnove Republike Srpske i dokazanih primjera dobre prakse kadrova PDP-a, od oktobra počinje proces preporoda zdravstva i svih drugih oblasti Republike Srpske, poručuje PDP.

(BN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!