Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik donio ukaze o proglašenju zakona za povećanje plata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donio je danas ukaze o proglašenju zakona kojima su se stvorili uslovi za isplatu uvećanih plata zaposlenih u Republici Srpskoj.

Povećanje plate odnosi se na zaposlene u prosvjeti, zdravstvu, policiji, pravosuđu i drugim organima uprave. 

Takođe, predsjednik Republike Srpske donio je i Ukaz o proglašenju zakona kojim je umanjen porez na upotrebu, držanje i nošenje dobara, a čije umanjenje se odnosi na sve građane koji posjeduju legalno lično naoružanje, pripadnike lovačkih udruženja i mnoge druge.

Ovim ukazima je završena formalna procedura, kojom su uvećana lična primanja s jedne, te umanjena poreska opterećenja za građane Republike Srpske sa druge strane, a što je omogućeno povećanjem javnih prihoda i stabilnim finansijskim okvirom budžeta Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 4. jula set zakona čije izmjene i dopune rezultuju povećanjem plata svih zaposlenih u Republici Srpskoj. 

Usvojeni su zakoni o izmjenama i dopunama zakona o radu i o porezu na dohodak, zakoni o platama zaposlenih u organima uprave Republike Srpske, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske, u oblasti prosvjete i kulture, u javnim službama Srpske, u institucijama pravosuđa, u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Srpske, te Zakon o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Srpskoj.

(RTRS)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button