Politika

Lukač za Radio Srpske: MUP nastavlja sa dobrim rezultatima

Stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj svake godine je sve bolje. Najbolji rezultati prema svim pokazateljima ostvareni su prošloj godini, kada je značajno smanjena stopa opšteg kriminaliteta i povećana rasvjetljenost svih oblika krivičnih dijela. Dobre rezultate MUP je ostvario i tokom prva tri mjeseca ove godine. Ovo je u gostujući u emisiji Otvoreno rečeno Radija Republike Srpske, povodom 4. aprila Dana policije ocijenio ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

On je najavio da će ovo ministarsto ubrzo u Narodnu skupštinu Republike Srpske uputiti set od pet zakona.

Јedan od najznačajnijih je Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima, kojim je predviđeno uvođenje rezervnog sastava policije. Nacrt ovog zakona danas je utvrdila Vlada RS.

– Rezervni sastav će između ostalog imati značajnu ulogu u sprečavanju nelegalnih migracija – rekao je Lukač.

Govoreći o podmlađivanju pripadnika MUP-a Lukač je rekao da školovanje privodi kraju 325 mladih policajac, koji će od oktobra biti u aktivnom sastavu policije. Time će broj mladih koji su dobili posao u policiji dostići oko 800.

–  Raspisan je i konkurs za prijem na školovanje 300 kadeta – kaže Lukač.

Centralna svečanost povodom 4. aprila Dana Policije biće održana sutra u Banjaluci, kada će biti služen pomen za 782 pripadnika MUP Republike Srpske, koji su stradali tokom proteklog odbramebno -otadžbinskog rata. 

Emisiju Otvoreno rečeno u kojoj je gost ministar policije, poslušajte od 17 časova na programu Radija Republike Srpske.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!