Politika

Nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane

PDP čvrsto stoji na poziciji i to smo pokazali i kroz rad Mladena Ivanića, počasnog predsjednika stranke i člana Predsjedništva BiH, i moj rad, da nema govora ni o kakvoj priči o članstvu u NATO-u sve dok je Srbija vojno neutralna, izjavio je danas Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i ministar inostranih poslova BiH.

– To se sigurno neće promijeniti, nećemo dozvoliti da RS i Srbija budu na dvije različite vojne strane, rekao je Crnadak na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama stranke u Banjaluci. 

Govoreći o poziciji bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska na međunarodnoj sceni, Crnadak je istakao da su predstavnici PDP-a u prethodne četiri godine radili na stalnom na jačanju međunarodne pozicije RS i njegovoj dodatnoj afirmaciji, kao i da su bili vrlo jasni oko ključnih stvari poput pitanja NATO-a, Kosova i drugih sličnih pitanja važnih za srpski narod.

Loading...

Podsjetio je da su sve ključne odluke vezane za NATO donijeli Nikola Špirić i Nebojša Radmanović 2008. i 2009. godine, uključujući “čuveno pismo generalnom skeretaru NATO-a u kojem se moli za što brži ulazak BiH u NATO, a odluka o vojnoj neutralnosti Srbije donesena 2007. godine”. 

– Sve odluke u snažnom približavanju NATO-u koje je donosio SNSD stigle su nakon što je Srbija donijela odluku o vojnoj neutralnosti i to pokazuje svu nekorektnost i dvoličnost ljudi koji nas danas lažno optužuju, kazao je Crnadak.

(vijesti.ba)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!