Hronika

Spremala se za DOKTORSKE STUDIJE iz informacionih tehnologija: Mlada asistentkinja stradala u saobraćajnoj nesreći u Banjaluci

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Banjaluci poginula je Sanja Šaula (36) asistent na banjalučkom Panevropskom univerzitetu Apeiron.

Nesreća je policiji prijavljena juče oko 2.30 časova, a nastradala devojka bila je za volanom “fijat pande”.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, izjavila je juče da se nesreća dogodila u Kozarskoj ulici.

– Uviđajem saobraćajne nesreće koja se dogodila u Kozarskoj ulici oko 2.30 časova utvrđeno je da je učestvovala S.Š. (36) iz Srpca sa automobilom marke “fijat”. Usljed zadobijenih povreda tridesetšestogodišnjakinja je preminula u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske – saopšteno je juče iz Policijske uprave Banjaluka. 

O teškoj nesreći u kojoj je nastradala devojka, obavješteno je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka koje rukovodi daljom istragom u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti nesreće.

Stanari koji žive u nesporednoj blizini mjesta nesreće ispričali su juče da su oko tri časa ujutro čuli strahovit prasak.

– Mislila sam prvo da je neka eksplozija ili slično. Izašla sam na prozor, ali je bilo mračno. Par minuta kasnije vidjela sam rotacije i ponovo izašla na prozor. Vidjela sam policijsko i vozilo Hitne pomoći. Tek jutros kada sam izašla iz kuće vidjela sam da je bila nesreća, a delovi auta bili su rasuti svuda naokolo- ispričala je Banjalučanka koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

Tragovi teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Srpčanka Sanja Šaula bili su vidljivi i juče popodne.

Automobil “fijat” koji je vozila nastradala djevojka, u trenutku nesreće kretao se iz pravca grada prema banjalučkom naselju Srpske toplice.

Tragovi otkrivaju da je nakon izlaska iz krivine, na ravnom djelu puta, Šaula odjednom skrenula, nakon čega je izgubila kontrolu i udarila u drvo u neposrednoj blizini autobuske stanice.

Tragovi na mjestu nesreće otkrivaju da je djevojka najverovatnije izbjegavala nekoga ili nešto, jer je auto naglo skrenuo na ravnom djelu puta, pa preko suprotne kolovozne trake udarilo u drvo.

– Najverovatnije je nešto izbjegavala, jer je prvo izašla iz krivine i na pravcu je naglo skrenula u lijevo. Tragovi su pronađeni na ivičnjaku koji je zakačio “fijat”, a zatim je udarila u drvo koje odmah ispred autobuske stanice – ispričao je izvor iz policije.

Podsjetimo, Kozarska ulica i u prethodnom periodu bila je mjesto teških saobraćajnih nesreća. U aprilu 2013. godine u ovoj ulici je poginuo Branislav Špirić, a u međuvremenu dogodilo se više nesreća sa teško povređenim osobama. 

Predsjednik Upravnog odbora Panevropskog univerziteta Apeiron Darko Uremović izjavio je da je šokiran tragičnom vješću o smrti Šaule.

– Šokirani smo svi. Sanja je bila izuzetno talentovana i uspješna osoba, koja se ovih dana spremala za doktorske studije iz oblasti informacionih tehnologija. Ovo je nenadoknadiv gubitak za sve nas koji smo je poznavali i radili sa njom- izjavio je Uremović.

“EuroBlicu” je potvrđeno da je nakon nesreće Sanja Šaula primljena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske sa teškim povredama vitalnih organa i unutrašnjim krvarenjem.

– Dežurni ljekari su dva časa pokušavali reanimirati djevojku, ali bez uspjeha, nakon čega je proglašeno vrijeme smrti – objasnili su u UKC RS.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!