Hronika

OTROVALA SAM 30 PASA OVE GODINE I JOŠ ĆU: Ova žena ubija nedužne životinje, a niko ne reaguje? (FOTO)

Ubijanje ži­vo­ti­nja postalo je sve uče­sat­li­je. Osim trovanja, psima i mačkama se sijeku šape, muče ih i zlostavljaju na najbrutalnije načine. Ovakav vid agresivnosti prema je sve češći, s obzirom da su životinje nerijetko na meti nasilnika.

Na Twitteru je objavljena fotografija starije žene za koju se sumnja da truje pse već nekoliko godina. Naime, kako je naveo novinar Predrag Popović, ta žena mu je prišla i rekla da je ove godina otrovala 30 pasa i da planira da nastavi. 

Popović je još dodao da baka ima 82 godine i da je izbjeglica iz Lipka.

Loading...

Objava je izazvala lavinu komentara, a među prvima oglasio se Pokret Levijatan koji se bori za prava životinja. Oni su tražili da im se dostave dokazi i naveli da će njihov pravni tim goniti i osuditi ženu sa slike sto puta.

– Za toliko ubistava mora biti dokaza i svjedoka ali ako to nije istina? Šta onda? Svaki dan imamo ovakve poruke ali ostanu mahom baš to. Samo poruke – poručili su iz Levijatna.

Zvjersko iživljavanje i ubijanje nedužnih životinja okupira pažnju javnosti koja svakodnevno apeluje na nadležne da preduzmu nešto povodom ovog problema. 

Za trovanje pasa najčešće se koriste otrovi za glodare, izuzetno jaki i opasni, zbog čega je njihova upotreba zabranjena zakonom. U parkovima širom grada ostavljaja se hrana sa ubrizganim otrovima ili puna eksera.

Zakonom je propisano da se čovjek koji ubije, povredi, muči ili zlostavlja životinje, kažnjava novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Ukoliko se povrjeđivanje odnosi na zaštićene životinjske vrste, prijeti zatvorska kazna do tri godine.

(espreso)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!