Banjaluka

Obnovljena ulazna kula na Kastelu

Obnova ulazne kule na tvrđavi Kastel, koja je oštećena u požaru 2013. godine, okončana je ovih dana, u trenutku dok se nastavljaju radovi na rekonstrukciji još jedne kule i ulaznog bedema.


Radove, u vrijednosti od 50.000 KM, izvelo je beogradsko preduzeće Koto. Uporedo s tim, građevinci su pokrenuli radove na obnovi još jedne kule, a vrijednost predviđenih radova iznosi 100.000 KM.

Radi se o obnovi devastiranog prostora u kojem je nekada bio smješten ugostiteljski objekat.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, očekuje da će radovi na ovoj kuli biti okončani do kraja avgusta ove godine.

Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom, a pored obnove kule, pokrenuli smo radovi i na rekonstrukciji bedema pored ulazne kule u tvrđavu – rekao je Bilčar.

On je naglasio da će, poslije rekonstrukcije kule, biti donesena odluka o budućoj namjeni objekta u kojem se u prošlosti nalazio ugostiteljski objekat. Prema njegovim riječima, jedna od opcija je da taj objekat bude korišten u iste svrhe, s ciljem da se oživi ovaj dio tvrđave i učini što dostupnijim za turiste koji u sve većem broju posjećuju naš grad.

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!