Politika

Govedarica: Gradeći hramove potvrđujemo identitet svog roda (FOTO)

Srbi su jedan narod i treba da izražavamo najveće jedinstvo koje je potrebno srpskom narodu u borbi za bolju budućnost, poručio je lider Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica danas u Zrenjaninu.

Govedarica je zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem prisustvovao osveštanju novosagrađenog hrama Svetog Nikole koje je služio Patrijarh srpski Irinej. 

– Gradeći hramove, gradimo sami sebe, a najbitnije da Srbi time pokazuju svoj identitet hrišćanski i pravoslavni. Na ovaj način vidimo da smo jedan narod sa dvije strane rijeke Drine, i narod koji nikada neće prihvatiti da se dijeli koji je svjestan da te granice ne predstavljaju nikakvu barijeru, rekao je Govedarica novinarima.

Loading...

On je podsjetio da je hram Svetog Nikole prvi koji je izgrađen posle dva vijeka.

– Gradonačelnik Janjić ući će u istoriju jer je nakon dva vijeka dočekao u Zrenjaninu da se sagradi crkva, ali i da nakon toliko vremena Zrenjanin posjeti Patrijarh, rekao je Govedarica.

Patrijarh srpski Irinej poručio je nakon osveštenja hrama da je danas radost cijelog srpskog naroda, kako ovoga koji je ostao u ovoj našoj divnoj otadžbini tako i onoga koji je silom prilika otišao daleko od svoje otadžbine.

– Nema radosnijeg ni većeg događaja kada narod Božiji podiže novi dom, a dom Božiji je dom svih nas, poručio je Irinej. 

Nakon osveštanja hrama Govedarica se sastao sa Njegovom Svetosti Patrijarhom Irinejem i razgovarao o trenutnoj situaciji u Republici Srpskoj. Govedarica je tom prilikom Patrijarhu Irineju rekao da je Republika Srpska svetinja srpskog naroda i najveća srpska pobjeda u poslednjih 100 godina.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!