Društvo

Špirić: Govedarica treba da ima više senzibiliteta jer je i on bježao od rata

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni da bi predsjednik SDS-a Vukota Govedarica trebalo da ima malo senzibiliteta prema migrantima, barem onima koji bježe od rata, jer je “i on bježao od rata kada je trebalo braniti Republiku Srpsku”.

Komentarišući Govedaricinu izjavu poslije sastanka u Budimpešti da je u BiH veoma kasno počelo rješavanje pitanja migrantske krize, Špirić je istakao da je dobro da SDS traži izlaze izvan BiH, ali da bi bilo bolje i u interesu Srba i Republike Srpske da je prije saradnje sa mađarskim zvaničnicima ostvario saradnju sa institucijama Srpske jer je to garancija njene stabilnosti.

Loading...

“Izjava Govedarice da je kasno uslijedilo rješavanje migrantske krize zapravo govori da smo bili u pravu svi mi koji smo govorili da je /ministar bezbjednosti BiH/ Dragan Mektić ignorisao migrantsku krizu u BiH”, izjavio je Špirić.

On je dodao da migrantska kriza u zaoštrenoj formi nosi nesagledive posljedice po građane BiH i Republike Srpske i da njeno rješavanje traži jasnu viziju i strategiju.

“To dobro zna i Govedarica. On bi barem trebalo da ima malo senzibiliteta prema tim nasrećnim ljudima, barem onima koji bježe od rata jer je i on bježao od rata kada je trebalo braniti Srpsku i prevozio se, kako reče preosvećeni vladika, pod ceradom u kamionu punom brašna. To su neizdrživi uslovi. Ne bi bilo loše da Govedarica pokaže više senzibiliteta prema tim ljudima koji prolaze gotovo identičnu sudbinu koju je on prolazio, s tim što je on imao priliku da ide u bratsku Srbiju, a oni su došli u nedođiju i bog zna na koji će se način ovdje razvijati njihove sudbine ako ih budu rješavali Govedarica i Mektić”, rekao je Špirić.

Govoreći o problemu u vezi sa plaćanjem angažmana pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su zbog migrantske krize upućeni na granicu kao ispomoć Graničnoj policiji BiH, Špirić je ocijenio da to govori da ne postoji institucija BiH na koju se Srpska može osloniti.

“Bilo bi dobro da policijske agencije i Ministarstvo bezbjednosti BiH sarađuju i da poštuju ugovorene obaveze, ali vjerovati Mektiću je isto kao reći da je riješena migrantska kroiza koja je tek na početku”, rekao je Špirić.

Mektić je od početka migrantske krize tvrdio da je situacija pod kontrolom i da su institucije BiH pravovremeno preduzele sve što je bilo neophodno kako bi odgovorile na drastičan rast priliva migranata u ovoj godini.

Govedarica je poslije sastanka sa mađarskim državnim sekretarom za evropske poslove Saboltom Tokačom istakao da se u BiH veoma kasno počelo rješavati pitanje migrantske krize.

 

(Srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!