Politika

Od danas Savez za pobjedu (FOTO)

Cilj Saveza za pobjedu je odgovorna vlada koja će raditi u interesu građana

Stranke okupljene u Savezu za promjene od danas nastupaju kao Savez za pobjedu, saopštio je na pres konferenciji lider PDP-a Branislav Borenović.

On je rekao da je pod tim nazivom ovjerena i kandidatska lista za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske.

Borenović je rekao da je Savez za pobjedu uvjeren u apsolutnu pobjedu na predstojećim izborima.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izrazio je zadovoljstvo što je kandidat Saveza za pobjedu i da u kampanju ulazi sa optimizmom.

“Entuzijazam Vukote Govedarice i moje iskustvo biće puno bolja kombinacija u odnosu na ono što nudi druga strana, a to su Željka Cvijanović i Milorad Dodik. Oni su dugo u vlasti i sve bi ostalo isto, ako bi oni pobijedili“, rekao je Ivanić.

Lider SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je ponosan što mu je stranka u posljednjih godinu i po ukazala veliko povjerenje, kada ga izabrala za predsjednika SDS-a, a onda i kandidovala za predsjednika Republike Srpske.

“Ivanić i ja ćemo uraditi lavovski posao. Ivanić protežira sigurnost, a ne konflikt i glas za njega je siguran glas za RS“, rekao je Govedarica.

Potvrdio je da će NDP u slučaju pobjede koalicije na izborima dobiti ili poziciju predsjednika Vlade RS ili predsjednika NS RS.

Odgovarajući na pitanje zašto se za nosioca liste u Izbornoj jedinici dva za parlament BiH, ipak opredijelio za Obrena Petrovića, a ne Mladena Bosića, Govedarica je rekao da obojica zaslužuju značajnu pažnju.

“Bosić je dragocjen čovjek i potreban je SDS i ima svoje mjesto u SDS, ali ovaj put sam se odlučio za pobjedu. Smatram da Petrović može da donese pobjedu, imajući u vidu da je Doboj veliko biračko tijelo, koje je naviklo na Petrovića i na SDS. Duboko sam ubjeđen da pobjedom Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH i formiranjem vlasti na nivou BiH, Bosić će u formiranju drugog doma parlamenta BiH imati značajnu poziciju“, rekao je Govedarica.

Lider NDP-a Dragan Čavić potvrdio je da će predstavnici opozicije prisustvovati sjednici Kolegijuma NS RS, a nakon toga saopštiti stav u vezi prisustva na posebnoj sjednici NS RS na kojoj bi trebalo da se raspravlja o izvještaju o Srebrenici od prije 14 godina.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!