Politika

Govedarica: Vjerujem da mogu da pobijedim Cvijanovićevu !

"Niko u SDS-u nije očekivao da će stranke koje su nametnule nove namete građanima BiH, glasati za ukidanje tih nameta na zahtjev SDS-a", rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica u emisiji „Puls“ BN televizije.

“Povećanje akciza obezbijedilo je samo dodatnu kreditnu sposobnost Republike Srpske i FBiH, a to nikako nisu sredstva koja će biti utrošena za izgradnju autoputeva”, naglasio je Govedarica.

Stranke koje su usvojile povećanje akciza zarad sopstvenog profita, nisu spremne da se toga odreknu i zbog toga nije podržana inicijativa SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kaže Govedarica.

„Građani sada vide šta su akcize donijele – nove namete i domino efekat. U to vrijeme bio je potpuno prihvatljiv prijedlog SDS-a ako na jednom mjestu uzimamo, onda na drugom treba da vratimo. Pozicija plavog dizela bi obezbijedila 110 miliona KM Republici Srpskoj za naše poljoprivrednike.“

A koliko će Srpsku koštati autoput Banjaluka-Prijedor od 42 km?

„Taj put će Srpsku koštati 30 godina po 30 miliona evra je 900 miliona evra. Mogli smo da uzmemo kredit i napravimo auto-put. 300 miliona evra sa kamatom od 9.5 % je 900 miliona evra. Znate li gdje ima kredita od 9.5 %. Nigdje! To je ludački kredit. To je nešto što se ne može zamisliti“, jasan je Govedarica.

Skupštinska rasprava o izvještaju o Srebrenici je ispolitizovana, tvrdi Govedarica i naglašava da Ustavni sud Srpske može da poništi odluke NS.

„Vlada je mogla taj izvještaj da stavi van snage. Takođe, mogli su da formiraju novu komisiju i utvrde nove činjenice. Međutim, njima je potrebna rasprava u Parlamentu i cirkus dva mjeseca pred izbore. Potrebna su vrijeđanja i nove podjele.“

Govedarica ističe da ne želi podjele i svađu.

„Iz naroda sam nastao i sa narodom hoću da pobijedim ove propale politike koje 13 godina urušavaju ovaj sistem u kome živimo i koje su nas dovele u situaciju da mladi ljudi žele samo da odu odavde.“

Izborna očekivanja…

„Vjerujem da mogu da pobijedim Cvijanovićevu“, podvukao je Govedarica objašnjavajući da joj najviše primjedbuje to što je na političkoj korupciji zasnovala svoj mandat.

„Neću da vodim tako Republiku Srpsku. Ponoviću stotinu puta, ako je cilj da pobijedim i da radim ono što aktuelna vlast radi, dabogda nikada ne pobijedio. Meni takva pobjeda ne treba”, istakao je kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika RS Vukota Govedarica.


Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!