Hronika

Detalji akcije hapšenja dilera u Banjaluci u apartmanima „Vesto“ nađeno još kilogram marihuane

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u četvrtak su pretresli sobe u hostelu „Vesto“ u Ulici Velibora Janjetovića Janje u banjalučkom naselju Lauš i oduzeli još oko kilogram marihaune.

Prema našim informacijama ovo je nastavak akcije u kojoj je u četvrtak oko podne pred velikim brojem svjedoka uhapšen Nedeljko Vujinović (55) kod kružnog toga u naselju Starčevica u Banjaluci.

Loading...

Vujinović je odranije poznat policiji, a vlasnik je i kafića „Merlin“ koji se nalazi u zanataskom centru Starčevica, u kojem je do sada bilo više obračuna.

Izvor blizak istrazi rekao nam je da je ova akcija trajala mjesecima i da su policajci pratili tokove droge.

– Inspektori su u četvrtak došli do informacije da će Vujinović u svom automobilu „reno klio“ prevoziti određenu količinu narkotika, pa je organizovano hapšenje.  Policajci su mu prišli automobilom kod kružnog toka na Starčevici i pokazali mu da se zaustavi, što je on i uradio. Vozilo je opkolio veliki broj policajaca, pa nije pokušavao da pobjegne. Pregledom njegovog vozila nađeno je nešto više od kilograma marihuane, koja je bila zapakovana u dva paketa – istakao je sagovornik.

Pojasnio je da je Vujinović pakete sa drogom bio ostavio ispod suvozačevog sjedišta, pa su je policajci lako pronašli.

On dodaje da akcija nije tu završila, isti dan zaustavljen je i sumnjivi automobil u Solunskoj ulici u Banjaluci koji je pretresen, ali tom prilikom ništa nije pronađeno.

Izvor dodaje da je policija došla i do informacija od koga je Vujinović kupio drogu, ali su ova dvojica dilera na vrijeme uspjela saznati da su u toku hapšenja, pa su pobjegli.

– Inspektori su u četvrtak u poslijepodnevnim časovima upali u sobe apartmana „Vesto“ u banjalučkom naselju Lauš koje su pretresli i tom prilikom našli su još oko kilogram marihaune – kaže izvor iz istrage.

Dodaje da inspektori sumnjaju da su ova dvojica dilera imali mušteriju i za ovu drogu, ali da je nisu uspjeli prodati, jer su saznali da je u toku akcija hapšenje.

Da su pretreseni apartmani „Vesto“ potvrdili su nam i radnici u ovom hostelu.

– Nekoliko policajaca je došlo u četvrtak i razvalili su vrata od jednog apartmana i tamo su nešto duže vremena tražili i pretresali sobu. Vidio sam da su nešto pronašli i iznijeli iz sobe – rekao je jedan od radnika.

On nam je ispričao da su tu sobu iznajmila dvojica mladića u srijedu i da su rekli da planiraju ostati nekoliko dana.

-Međutim od četvrtka ih nisam vidio i sada smo sigurni da se neće ni vratiit – rekao je pomenuti radnik i dodao da ti mladiću nisu ni platili taj smještaj.

Vujinović u Tužilaštvu

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče su samo potvrdili, navodeći inicijale, da je Nedeljko Vujinović uhapšen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama.

Međutim, nisu su oglašavali oko nastavke akcije, a prema našim saznanjima Vujinović je juče predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Izvor
Srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!