Politika

Govedarica: Hitno spašavanje Srpske

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica obećao je građanima “pet predsjedničkih koraka” kada u oktobru postane predsjednik Republike Srpske.

Na prvom mjestu je uvid u njegovu imovinu i ostavka ako se utvrdi da je veća od prihoda.

Drugi korak je odgovorna Vlada RS.

“Želim stručnjake u Vladi Srpske”, rekao je Govedarica u emisiji “Puls” BN televizije.

On je obećao i da će zamrznuti mandat na stranačkoj funkciji tako što neće istovremeno biti i predsjednik SDS.

“Hoću da uradim ono što niko do sada nije uradio, da budem predsjednik svih građana. Pazite, volio bih da ostanem predsjednik SDS, da učvrstim svoju poziciju, da završim posao koji sam započeo. Ali, ako biram između svog interesa i interesa naroda, biram narod”, poručio je Govedarica.

Kao četvrti korak je naveo pokretanje inicijative za usvajanje zakona o ispitivanju porijekla imovine u RS.

“Mnogi će da razmisle da li se isplati pljačkati državu i svoj narod. Oni koji su oteli imovinu, moraće da je vrate”, istakao je Govedarica.

Kao posljednji od pet koraka obećao je da će prepoloviti budžet predsjednika RS, koji je sada “enormno bezobrazan” i iznosi više od 10 miliona KM.

“Sada predsjednik pravi škole i vrtiće, a djece je sve manje. Takođe, broj savjetnika, kojih je sada od 16 do 18, smanjiću na četiri: za ekonomiju i privredu, socijalna pitanja, bezbjednost i za međunarodnu saradnju. Hoću da znojem zarade svaku marku, a ne da leže”, rekao je Govedarica.

Poručio je da nakon izbora nije spreman na veliku koaliciju u RS, te da će on i Mladen Ivanić “sigurno” pobijediti na izborima.

“Ako ću raditi kao što radi sadašnja vlast, onda neka nikad ne pobijedim”, poručio je lider SDS.

Odgovarajući na pitanje zašto se za nosioca poslaničke liste za Predstavnički dom BiH odlučio za Obrena Petrovića, a ne za Mladena Bosića, Govedarica je rekao da bi emocijama izabrao Bosića, ali da je procjena da ovaj put Petrović može više da doprinese.

“Da li sam u pravu ili ne, vidjećemo 7. oktobra. Ja ću preuzeti odgovornost. Ili ćemo SDS-u vratiti staru slavu ili ću završiti kao Uroš Nejaki i okončati svoju političku karijeru”, zaključio je Govedarica.

Izvor
BN
Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!