Kultura

Nagrada “Zmijanče” pripala Teodori Marković sa Pala

Ovogodišnja nagrada “Zmijanče” za najboljeg mladog pisca iz Republike Srpske dodijeljena je Teodori Marković, učenici osmog razreda Osnovne škole /OŠ/ “Srbija” sa Pala.

Dobitnici će ovo značajno priznanje biti uručeno 25. avgusta na Svečanoj akademiji u Banskom dvoru, saopšteno je danas nakon sastanka žirija za dodjelu ove nagrade.

Na Konkurs je pristiglo 117 dječijih radova iz osnovnih škola širom Republike Srpske, na temu “Sloboda, otadžbina, mir”.

Loading...

Žiri je napravio uži izbor od tri kandidata – učenik šestog razreda OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Istočnog Sarajeva Nikola Popadić, učenica osmog razreda OŠ “Vuk Karadžić” iz Bijeljine Ivana Koprivica i učenica osmog razreda OŠ “Srbija” sa Pala Teodora Marković.

“Nakon ponovne iscrpne analize literarnih ostvarenja mladih osnovaca, žiri je odlučio da ovogodišnju nagradu Zmijanjče dodijeli Teodori Marković sa Pala”, navodi se u saopštenju.

Članovi žirija za dodjelu ove literarne nagrade su predsjednik Mirko Vuković i članovi Miladin Berić i Jelena Glišić.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!