Kultura

Kratki film Muzeja savremene umjetnosti Srpske u finalu za nagradu

Kratki dokumentarni film Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske ušao je među 12 finalista međunarodne muzejske nagrade “Muzeji u kratkom filmu 2018”.

Film Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske pod nazivom “Univerzitet katastrofe”, u režiji Dalibora Danilovića, nominovan je za glavnu nagradu u kategoriji “kratke priče u video-formatu”, saopšteno je iz Muzeja.

Film opisuje proces pripreme izložbenog projekta “Univerzitet katastrofe”, čiji je organizator bio Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske.

Finaliste je odabrao žiri koji čini međunarodna grupa muzejskih, medijskih i video profesionalaca, koji su podijelili takmičenje u tri kategorije – promotivne, izložbene i kratke priče u video-formatu.

Na peto izdanje festivala najboljih kratkih filmova o muzejima prijavilo se 49 muzeja iz 20 evropskih zemalja, a nagrade će biti dodjeljene 31. avgusta u Piranu u Sloveniji.

Ova međunarodna muzejska nagrada pokrenuta je 2012. godine s ciljem povećanja svijesti javnosti o ulozi muzeja u inovativnoj video-produkciji.

Nagradu dodjeljuje Forum slavenskih kultura u saradnji sa Evropskom muzejskom akademijom, Muzejom industrije i rada iz Breše i Muzejskom fondacijom Breše, uz sponzorstvo opštine Piran i Asocijacije kulturnih udruženja Piran.

Osim nagrada u glavnim kategorijama, svih 12 finalista se takmiči i za nagradu publike.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!