Magazin

Hanna Begović izabrana je za Miss Kanade (VIDEO)

Djevojka porijeklom iz BiH Hanna Begović izabrana je za Miss Kanade 2018. u finalu koje je održano u pozorištu Lyric u Torontu.

Dvadesetogodišnjakinja koja je prije dvije godine nosila titulu Miss Teen Ontarija, pobijedila je 55 kandidatkinja i predstavljat će Kanadu na takmičenju za Miss svijeta koje će u decembru biti održano u Kini.

Hanna je kao mala bila zaluđena princezama. Uvijek je voljela biti glamurozna i nosila je svjetlucave stvari, te se igrala sa šminkom. Upravo ljubav prema ovim stvarima dovela je do svijeta muzike.

Plesala je balet od treće godine, a kako je odrastala počela je učiti i druge vrste plesova. Prije dvije godine počela se takmičiti u plesu, te postala asistent profesora plesa.

Hannina majka Amila, porijeklom iz Banje Luke, u Kanadu se doselila 1991. godine, dok je njen otac Faruk Begović doselio 1987. godine. Njih dvoje su se upoznali i vjenčali u Kanadi 1997. godine, a Hanna im je najstarija kćerka. Rođena je 27. decembra 1998. godine.

I think it had finally sunk in. This past Saturday I finished off a week of meeting some amazing girls, long rehearsals, fun events and not a lot of sleep, and at the end of it I was lucky enough to get the huge honour of taking home the title of your new Miss World Canada 2018. I don’t even know where to start other than by saying thank you to everyone who has been supporting me and believing that I could do it, thank you to my parents, they are the most supportive and amazing parents I could ask for, thank you to my siblings for cheering me on through everything. Thank you to @victoria_leask and @marianaxsanchez for making the week so much more fun, @hollywoodjade and @cuffieshawn for putting up with all of us in rehearsals, and of course to @missworldcnd and the organization for seeing something in me. Congratulations to @_alyssaboston and @aliceli_official, you are both going to represent Canada so well and I can’t wait to see it happen. I can’t wait to see what else is coming my way ❤️ see you soon China

A post shared by Hanna Begovic (@hannabegovic) on

Izvor
Klix
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!