Politika

Dodik, Govedarica i Borenović sinoć u Marićkoj kod Prijedora (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik SDS-a i kandidat na predstojećim izborima za Predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica i predsjednik PDP-a Branislav Borenović prisustvovali su sinoć narodnom zboru kod Crkve Svetog proroka Ilije u selu Marićka kod Prijedora.

U Marićkoj se tradicionalno uoči praznika Svetog proroka Ilije kod crkve brvnare, posvećene ovom starozavjetnom proroku, organizuje narodni zbor.

Dodik: Vrijeme je da i mi kažemo – srpski narod prije svega

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da vrijeme da se kaže – prije svega srpski narod, Republika Srpska i Srbija, i da se na taj način živi i ponaša.

Loading...

Dodik je rekao da je svijet, koji je prije desetak godina krenuo putem globalizacije, imao ideju da uništi svaku vrstu kolektivnog identiteta – državu, naciju i vjeru, ali da to nije išlo.

“Mnoge zemlje, prije svega Amerika, i mnoge evropske države koje su bile promoter takvog pristupa vraćaju se svom identitetu jačanjem svoje nacionalne države”, naveo je Dodik, koji je večeras prisustvovao narodnom saboru u porti Crkve Svetog proroka Ilije u Marićkoj kod Prijedora.

On je rekao da je večerašnji sabor u Marićkoj, uoči Ilindana, jedan od najvećih zborova u Srpskoj i da je tu mnoštvo vjernika kojima je stalo do Srpske, do srpskih nacionalnih obilježja i onoga što jeste identitet naroda.

“Naši sveci koji čuvaju neki kraj, selo, porodicu, razlog su da se okupimo kao što je to večerašnji veliki narodni sabor”, istakao je Dodik.

Govedarica: SDS je ispunila ono što je narod od nje tražio

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica prisustvovao je večeras u Marićki obilježavanju 28 godina od osnivanja SDS u Prijedoru.

Govedarica je kazao da je srpski narod prije 28 godina pozvao Srpsku demokratsku stranku da ga zaštiti i vodi u teškim i opasnim vremenima i da je SDS ispunila ono što je narod od nje tražio.

„Odazvala se tako što je imala odlučne i hrabre ljude koji su formirali SDS i stali na čelo naroda. Ti ljudi su vodili računa da zaštite narod i da mu u teškim vremenima omoguće što veću bezbjednost“, rekao je Govedarica.

Podsjetio je da su u Marićki prije 28 godina Jovan Rašković i ostali srpski prvaci upravo u SDS vidjeli šansu i perspektivu za očuvanje srpskog naroda na ovim prostorima.

„Danas nakon 28 godina možemo da se okupimo ovde slobodno na svojoj teritoriji i kažemo hvala Raškoviću i ostalim srpskim prvacima za sve što su učinili i što su pokazali jednu veliku odlučnost i hrabrost da tada povedu srpski narod“, naglasio je Govedarica.

Podsjetio je da srpski narod tada nije imao šta da izgubi i da je dobio Republiku Srpsku.

„Danas naš narod mora čuvati Republiku Srpsku i ona je garant opstanka srpskog naroda u BiH, ali isto tako i srpski narod je garant opstanka Republike Srpske“, naveo je Govedarica.

On je poručio da je sada, 28 godina od njenog osnivanja, SDS opet ta politička organizacija koja predvodi sveopšti narodni pokret za jednu odlučujuću bitku koja će se desiti sedmog oktobra.

“Ja sam uvjeren da SDS ima snage da pobijedi na narednim parlamentarnim izborima. Imaćemo jedan od najtežih zadataka koji se odnosi na to kako i na koji način da sačuvamo Srbe u RS. Moramo učiniti sve da oni vide svoju perspektivu i budućnosti u RS jer je ona stvarana da u njoj živi srpski narod, a ne da iz nje odlazi“, naglasio je predsjednik SDS.

Govedarica je večeras položio vijence na spomenik Jovanu Raškoviću, prisustvovao bogosluženju u crkvi Svetoga proroka Ilije u naselju Marićka i narodnom zboru u ovom mjestu.

Prije dolaska na obilježavanje 28 godina formiranja SDS koje je organizovano u Marićki, Govedarica je u Prijedoru prisustvovao sastanku sa predstavnicima SDS iz izborne jedinice 1 i članovima Gradskog odbora SDS Prijedor.

Izvor
SRNASDS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!