Društvo

Migranti provalili u stan kćerke Radovana Karadžića

Sonja Karadžić-Jovičević, potpredsjednik Narodne skupštine RS i kćerka Radovana Karadžića, prvog predsjednika SDS-a i Republike Srpske, komentarišući informaciju da su se u njihov stan u Ulici Sutjeska u centru Sarajeva uselili migranti, rekla je da joj oni ne smetaju.

“Ne znam da li su tamo upali migranti. Pitajte naše stare, dobre komšije”, poručila je Karadžić-Jovičevićeva. Dodala je da njenoj porodici nikada nije dozvoljeno da ima bilo šta sa stanom na spomenutoj adresi, jer je, navodno, zagubljena dokumentacija o imovini.

Kako piše Dnevni avaz, u Karadžićev stan uselilo se najmanje pet migranata. Tom dnevniku su to potvrdile i komšije koje tvrde da migranti neprestano ulaze u zgradu u Ulici Sutjeska u strogom centru Sarajeva i izlaze iz nje.

– U prizemlju je stan Ljiljane Zelen Karadžić, a koji sprat više i stan u kojem su Karadžići živjeli do proljeća 1992. godine. Kako smo vidjeli, provalili su u jedan od stanova i tu se smjestili – pričaju komšije.

Oni tvrde da su noć prije provale čuli razgovor između migranata i onih koji su im “iznajmili stan”. Međutim, policiju niko o tome nije obavještavao.

Sonja Karadžić, kćerka Radovana Karadžića, kaže da se njena porodica od završetka rata nije bavila tim stanom.

– Porodica taj stan ne koristi, jer smo ranije obaviješteni da je sva dokumentacija oko te zgrade, gle čuda, zagubljena. Kada smo vidjeli u kom to pravcu ide, njime se dalje nismo bavili. Koliko mi je poznato tu je živjela medicinska sestra iz Zenice – rekla je Sonja Karadžić.

Ona kaže da to što su se migranti uselili u taj stan nema mnogo veze s njenom porodicom, koliko sa činjenicom da se migranti nalaze u najstrožem centru Sarajeva.

– O tome institucije treba da brinu, a ne mi. Koliko pamtim taj stan i dio grada, teško je da će ga migranti ikada napustiti – kaže Sonja, navodeći da je u ovom slučaju ime njene porodice iskorišteno da bi se dodali začini u jednu senzacionalističku vest.

Porodica se uselila 60-ih godina

Radovan Karadžić se u Ulicu Sutjeska uselio sredinom 60-ih godina. U toj zgradi je njegova supruga Ljiljana odrasla i kada je ostala trudna Radovan se prvo doselio u stan njene porodice, da bi mu Univerzitet u Sarajevu dodijelio dvoetažni stan u istoj zgradi. Osim Karadžića, u Ulici Sutjeska živela je i Biljana Plavšić, general HVO Ante Zelić, te zloglasni Jusuf Juka Prazina.

Karadžića je, podsjećamo, Haški sud osudio na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina u BiH.

Izvor
Večernje novosti
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!