Društvo

Novi Grad: Gradska čistoća dala otkaz tati 14 djece

Fotografija čovjeka u narandžastom, radnom prsluku, koji sređuje ulicu kao da mu je to posao ne bi djelovala nimalo čudno i vjerovatno ne bi bila najveći viral dana na društvenim mrežama - da uz nju ne ide i potresna priča tog istog čovjeka, koja možda najbolje oslikava svu propast ljudskosti na ovim prostorima.

Fotografija, koju je podijelila korisnica Twittera koja se potpisuje kao Mala Marina, navodno pokazuje oca 14-oro djece iz Novog Grada u Republici Srpskoj, koji je prije mjesec dana ostao bez posla u Javnom komunalnom preduzeću Čistoća. Otpušten je, navodi Marina, kao višak radne snage – ali ga to ne sprječava da i dalje svakodnevno “dolazi na posao”.

“Mjesec dana nakon otkaza on i dalje svakog dana čisti i uređuje Novi Grad besplatno u nadi da će ga nadležni organi ponovo vratiti na posao”,

Loading...

navodi ona.

Ona je uz to pozvala i ljude da pomognu čovjeku, čiji identitet za sada nije poznat.

Ispod posta se javilo puno ljudi koji su voljni da pomognu, iako su mnogi automatski pretpostavili da se radi o Srbiji. Ali, još je tužnije što ovakvih slučajeva, nažalost, ima mnogo svuda oko nas, na čitavom malom, jadnom Balkanu, koji od silne te jurnjave za Evropom, napretkom i Boga pitaj kakvim razvojem zaboravlja na ono najbitnije: ljudskost.

Izvor
noizz.rs
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!