Politika

Ćulum: Sljedeće sedmice prva sjednica Koordinacionog tijela

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum najavio je da će sljedeće sedmice biti održana prva sjednica Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Srpske.

Ćulum, koji je predsjedavajući Koordinacionog tijela, istakao je da će ono biti zaduženo da koordiniše sve policijske i aktivnosti svih drugih organa u vezi sa ilegalnim migracijama na području Srpske.

“Koordinaciono tijelo će praktično nastaviti da radi ono što je do sada svakako rađeno, samo što ćemo nešto drugačije organizovano pristupiti pitanju ilegalnih migracija, odnosno kretanju, prihvatu i prosljeđivanju migranata preko teritorije Republike Srpske”, rekao je Ćulum.

Loading...

On je dodao da je policija i do sada ilegalne migrante držala pod budnim okom i privodila, evidentirala i predavala Službi za poslove sa strancima ili Graničnoj policiji BiH.

Ćulum je naveo da Srpska nema ni uslova, ni kapaciteta da ilegalne migrante zadrži na svojoj teritoriji, te podsjetio na zaključak Vlade da migranti ne mogu biti u Srpskoj.

Vlada Republike Srpske usvojila je na jučerašnjoj sjednici informaciju o potrebi formiranja Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske i donijela rješenje o imenovanju članova ovog tijela.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!