Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Ljubačevo je dobilo novoizgrađeni društveni dom, u čiju izgradnju je Grad Banjaluka uložio oko 190.000 KM.

U banjalučkoj Mjesnoj zajednici Ljubačevo otvoren je novoizgrađeni društveni dom, u čiju izgradnju je Grad Banjaluka uložio oko 190.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da ovaj objekat treba da bude centar okupljanja u Ljubačevu, koje dobija još jedan prostor u kojem mogu da se održavaju sastanci mjesne zajednice, gdje će biti smještena ambulanta, prodavnica i drugi društveni sadržaji.

“Izgradnja i sanacija društvenih domova je obiman posao na cijelom prostoru grada, u koji smo krenuli prošle godine s ciljem da u našim selima i prigradskim naseljima rekonstruišemo ili napravimo potpuno nove objekte koji će biti centri okupljanja, da nam ljudi ostaju na selu i da tu mogu da obave osnovne društvene poslove”, rekao je Radojičić novinarima u Ljubačevu.

On je dodao da dom u Ljubačevu prvi veliki projekat tog tipa završen u ovoj godini, te da je u naselju Krmine objekta pokriven.

U Dragočaju i Debeljacima rekonstrukcija je završena još prošle godine, dok se u Verićima radovi privode kraju. Pred nam je Lauš, gdje treba da gradimo kompletno novi objekat, sa policijskom stanicom, a nakon toga slijedi društveni dom na Petrićevcu

 

poručio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, plan je da u narednim godinama sva naselja u Banjaluci, pogotovo sela i prigradska naselja dobiju ovakve objekte.

“Ljubačevo zaslužuje ovaj dom i moramo se zahvaliti domaćinu Mjesnoj zajednici, jer da nije bilo njihove inicijative, saradnje i pomoći u gradnji, sve ovo bi bilo mnogo skuplje i trajalo bi mnogo duže”, rekao je Radojičić.

On je naveo da je ovo odličan primjer saradnje Gradske uprave, mjesne zajednice i lokalnog stanovništva.

Predsjednik Mjesne zajednice Ljubačevo Radenko Vujasin istakao je da je ovo veliki dan za sve mještane, te da iščekuju da ambulanta u novom objektu što prije počne sa radom.

Vujasin je podsjetio da je projekat za izgradnju novog društvenog doma doniralo preduzeće “Drvorez” iz ovog mjesta.

Otvaranju društvenog doma u LJubačevu prisustvovali su i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dušanka Majkić, narodni poslanici, kao i odbornici Skupštine Grada.

Izvor
Srna
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button