Politika

Državljani BiH u taksiju prevozili migrante

Službenici Granične policije BiH u nadzoru graničnog pojasa na području Bihaća otkrili su dva taksija u kojima su državljani BiH prevozili devet migranata.

Migranti prilikom jučerašnje kontrole nisu posjedovali identifikacione dokumente, ali je daljim radom utvrđeno da je riječ o državljanima Iraka, Pakistana i Sirije koji imaju potvrde o izraženoj namjeri za podnošenje azila u prihvatnom centru u Bihaću, gdje i borave.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da su stranci ispitani u svojstvu svjedoka i vraćeni u prihvatni centar, a protiv državljana BiH pripadnici Jedinice granične policije Izačić dostaviće Tužilaštvu BiH izvještaj zbog sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje lica.

Loading...

Na graničnom prelazu Brod danas je prilikom ulaska u BiH uhapšeno lice čiji su inicijali M.H. (36), jer ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela prevara u privrednom poslovanju.

Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja za privredni kriminal kantonalnog MUP-a.

Službenici Granične policije BiH juče su na prelazu Velika Kladuša prilikom ulaska u BiH uhapsili državljanina BiH D.H. /27/, jer ga potražuje MUP Unsko- sanskog Kantona zbog krivičnog djela trgovina ljudima, te je predat službenicima Policijske stanice Velika Kladuša, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Jedinice granične policije Doljani juče su prilikom izlaska iz BiH na graničnom prelazu Bijača uhapsili državljanina BiH H.B. /25/, jer je ganičnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, čijim je pripadnicima i predat.

Istog dana, Službenici Jedinice granične policije Orašje na prelazu Šamac prilikom ulaska u BiH uhapsili su lice Š.H. /38/, jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Uhapšeni je predat službenicima Sudske policije Bijeljina, dodaje se u saopštenju.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!