Banjaluka

Radojičić: Strategija za “zelen” i “pametan” grad

Nacrt Strategije razvoja Banje Luke za period od 2018. do 2027. godine u oktobru će razmatrati Skupština grada, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, poslije današnje sjednice Gradskog razvojnog tima.

On je istakao da je ovim dokumentom, u okviru razvoja sektorskih politika, predviđeno ukupno 216 projekata i mjera.

– Gradski razvojni tim danas je razmatrao sve sektorske politike sa ciljem da se ovaj dokument u nacrtu pripremi i do septembra uputi u Skupštinu grada, kako bi se mogla naći na oktobarskoj sjednici – kazao je Radojičić.

Usvajanjem Strategije razvoja, Banja Luka će dobiti strateške pravce razvoja za narednih deset godina u svim oblastima – od ekonomije, komunalne infrastruture do društvenih djelatnosti sa svim indikatorima, pojedinačnim razrađenim projektima i finansijskom osnovom.

– Nakon što su utvrđeni ciljevi, vizija i misija razvoja ušlo se u razradu četiri strateška cilja. Oni uključuju razvoj „zelenog“ grada što su ekološka pitanja, zatim pitanja zaštite životne sredine i razvoja infrastrukture. Istovremeno, predviđen je razvoj koncepta „pametnog“ grada, koji podrazumijeva modernizaciju različitih vrsta usluga, kao i izgradnja povoljnog poslovnog okruženja. Na kraju, četvrti strateški cilj je razvoj društvenih djelatnosti kao što je zdravstvo, obrazovanje, sport i kultura – rekao je Radojičić.

Poslije utvrđivanja nacrta, nova Stategija biće upućena u javnu raspravu i do kraja godine trebalo bi da se u formi prijedloga naći pred odbornicima.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!