Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Ćulum: Nemamo kapacitet za smještaj migranata, obezbijedićemo humani tranzit preko RS

Policija Republike Srpske (RS) do sada je otkrila 2.031 migranata koji su na teritoriju Republike Srpske došli iz 22 zemlje, a najviše ih je ušlo na područjima koja su u nadležnosti policijskih uprava Bijeljina i Zvornik.

Nakon prvog sastanka koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije RS-a, direktor policije Republike Srpske, Darko Ćulum, je ponovio stav vlasti RS-a da na toj teritoriji ne postoje smještajni kapaciteti za prihvat migranata a da će im Vlada, u slučaju potrebe, u saradnji s lokalnim zajednicama, obezbijediti svu potrebnu logistiku za njihov „humani tranzit“ preko RS.

Najavio je da će biti intenzivirana saradnja policijskih uprava i lokalnih zajednica i s građanima po pitanju otkrivanja ili pronalaženja migranata, te njihovog brzog prelaska preko teritorije RS.

Policija Republike Srpske, nakon što evidentira te osobe, predaje ih Službi za strance ili Graničnoj policiji BiH na dalje postupanje.

Ovo koordinaciono tijelo, čiji je Ćulum predsjedavajući, formirano je sa zadatkom da operativno provodi aktivnosti s ciljem praćenja ulazaka, zadržavanja, kretanja migranata i njihovog što bržeg prolaska kroz RS.

U njegov rad uključeni su predstavnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i drugih policijskih uprava, te ministarstava za izbjeglice i raseljena lica, zdravlja i socijalne zaštite, uprave i lokalne samouprave, finansija, Uprave civilne zaštite, Saveza opšina i gradova, lokalnih zajednica i Crvenog krsta.

Izvor
Vijesti.ba
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button