Društvo

Traže se najbolje svjetske arhitekte za kongresni centar u Banjoj Luci

Grad Banja Luka će do kraje ove godine raspisati međunarodni arhitektonski konkurs za izradu idejnog rješenja budućeg kongresno – konferencijskog centra, u okviru priprema za jedan od najambicioznijih projekta koji će se realizovati u nekoliko narednih godina, izjavio je gradski arhitekta Ivan Rašković.

Prema njegovim riječima, gradske vlasti su se opredijelile da idu na međunarodni konkurs kako bi privukle pažnju svjetskih arhitekata i, ujedno, bile u prilici da dobiju najbolje moguće rješenje za jedan od najreprezentativnijih objekata na području grada.

Loading...

-Pri tome, veliku pomoć i zahvalnost dugujemo kompaniji m:tel koja će finansirati cijeli ovaj posao, od izrade prostorne studije, koju će raditi beogradski Građevinsko arhitektonski fakultet, projektnog zadataka i na koncu, raspisivanja međunarodnog arhitektonskog konkursa koji bi, ako sve bude teklo po planu, trebao biti raspisan do kraje ove godine – rekao je Rašković.

Kroz ovaj javni konkurs koji je i prvi međunarodni arhitektonski konkurs u Banjoj Luci nakon dugo vremena, biće definisan izgled ovog budućeg reprezentativnog objekta.

Rašković ističe da će konkurs biti objavljen u prestižnim arghitektonskim publikacijama i specijalizovanim veb sajtovima, a biće ponuđene vrijedne novčane nagrade kako bi se dobilo što kvalitetnije idejno rješenje.

On očekuje da se međunarodnim konkursom dobije jedno atraktivno svjetski referentno rješenje, po kome će da se radi taj kompleks i po kojem će Banja Luka u budućnosti biti prepoznatljiva.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!