Društvo

SzP protiv trećeg entiteta

Podrška trećem entitetu koju SNSD i Milorad Dodik lično iskazuje Draganu Čoviću je čin kockanja sa Republikom Srpskom ravan izdaji i Savez za pobjedu će učiniti sve da spriječi raspakivanje Dejtonskog sporazuma i ugrožavanje pozicije Republike Srpske.

– Modriča, Derventa, Brod i Šamac i Šipovo su Republika Srpska, i svaka pomisao da se bilo koji dio teritorije izdvoji kako bi se stvarao neki treći, „hrvatski entitet“ predstavlja najgore kršenje Ustava Republike Srpske.

Loading...

Podrška trećem entitetu koju SNSD i Milorad Dodik lično iskazuje Draganu Čoviću je čin kockanja sa Republikom Srpskom ravan izdaji, i Sazvez za pobjedu će učiniti sve da spriječi raspakivanje Dejtonskog sporazuma i ugrožavanje pozicije Republike Srpske.

Stvaranje trećeg entiteta značilo ozbiljnu štetu za Republiku Srpsku koja trenutno nosi polovinu suvereniteta i ima sve mehanizme zaštite vitalnih nacionalnih interesa. Sa trećim entitetom, ostali bi i bez entitetskog glasanja, i odrekli se dijela suvereniteta i postali trećina umjesto polovine. Sa Dodikom postoji realna opasnost gubitka teritorije, a čovjek koji je prodao jasenovačku građu i dokaze o najvećem stradanju Srba za vrijeme NDH, spreman je da proda i Srpsku.

Treba se podsjetiti da je Federacija nastala Vašingtonskim sporazumom, vezanjem hrvatske zastave s bošnjačkom protiv srpske i zato smatramo da se problemi Federacije neće i ne smiju rješavati preko leđa Republike Srpske i srpskog naroda.

Umjesto što se bori za HDZ-ov entitet, predsjednik Republike Srpske bi trebalo da se bori za Srbe u HDZ-ovim kantonima. Njegovi partneri iz HDZ-a moraju da sprovedu odluku Ustavnog suda i konačno Srbima omoguće da budu konstitutivan narod u kantonima s hrvatskom većinom, da imaju pravo na srpski jezik i ćirilično pismo, saopšteno je iz Saveza za pobjedu.

Nedavno je srpski član u Predsjendištvu BiH Mladen Ivanić rekao da je protiv trećeg entiteta u BiH, navodeći da se tu on i Dodik razlikuju neviđeno, jer bi u slučaju trećeg entiteta Hrvatima pripale navedene opštine.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!