Hronika

Inspekcija o pogibiji u Banjaluci: Radnici nisu bili zaštićeni

Inspektori rada Republičkog inspektorata utvrdili su da gradilište u banjalučkom naselju Novi Borik gdje su 3. avgusta poginula dva radnika nije obezbijeđeno za siguran rad.

Rekli su ovo u Inspektoratu RS za “Nezavisne” i dodali da gađa na gradilištu nije očišćena od eksera i nije složena.

Loading...

“Prilazi i prolazi za sva radna mjesta nisu izvedeni tako da se po njima mogu bez smetnje kretati radnici i prevoziti material”, istakli su u Inspektoratu.

Da podsjetimo, u ulici Veljka Mlađenovića, u Banjaluci, 3. avgusta nakon pada sa zgrade u izgradnji, dva radnika preduzeća “Led project” d.o.o. Banjaluka, smrtno su stradala dva radnika iz Čelinca.

“S obzirom na utvrđeno činjenično stanje inspektor je zabranio rad radnicima na svim radnim mjestima sa povećanim rizikom na gradilištu (poslovođa, kranista, armirač, glavni tesar, tesar, zidar, glavni zidar, pomoćni radnik)“, pojasnili su u Inspektoratu.

Dodalli su da zabrana traje za vrijeme trajanja okolnosti koje dovode do ugrožavanja zaštite i zdravlja radnika, odnosno dok se svi radnici ne osposobe za bezbjedan i zdrav rad.

Istakli su da je poslodavcu naloženo da izmijeni Akt o procjeni rizika na radnom mjestu i u radnoj sredini.

U skladu sa navedenim dozvoljeno je samo izvršenje poslova na uređenju gradilišta.

Inspektor je Zapisnik o izvršenoj kontroli i druge nalaze utvrđene u postupku, dostavio Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske radi kompletiranja dokumentacije i dostavljanja iste nadležnom tužilaštvu.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!