Društvo

Na Manjači podižu najveći krst na Balkanu!

Udruženje građana Ratkova na Preobraženje 19. avgusta organizovaće podizanje najvećeg krsta na Balkanu, kao obilježje stradalnicima srpskih ratova.

Inicijativa je potekla od ljudi koji su u posljednjem ratu izgubili članove porodica, a na ovaj način žele da njihova žrtva ostane zabilježena.

Loading...

“Krst koji podižemo namijenjen je stradalim srpskim borcima koji su učestvovali u odbrambenim ratovima od Kosovskog boja do danas. To je najmanje što možemo da uradimo kako bi sljedeće generacije znale za šta su ginuli njihovi preci i koliko je krvi proliveno za Srpsku. Podizanje krsta biće obavljeno 19. avgusta, na Preobraženje gospodnje, od 10 do 12 časova”, saopšteno je iz Udruženju građana Ratkova, mjesta u opštini Ribnik, na planini Manjači.

Krst će biti visok 22 metra i težak 33 tone, a na osvještanju krsta koje će se obaviti 23. septembra, planirano je prisustvo zvanica iz političkog i javnog života Srbije i RS, kao i učesnici posljednjeg otadžbinskog rata.

Na Balkanu je trenutno najviši “Đurđevski krst” na ulazu u Kragujevac, visok 18 metara.

Izvor
mondo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!