Politika

SDS smijenio Mektića

Ministar bezbjednosti BiH i član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić više nije šef Izbornog štaba ove stranke za oktobarske izbore.

Predsjedništvo SDS-a na posljednjoj sjednici smijenilo je Mektića sa te funkcije i umjesto njega za šefa Izbornog štaba imenovalo načelnika Teslića i predsjednika Glavnog odbora ove stranke Milana Miličevića.

Iako smjena prvog čovjeka izborne kampanje, nepun mjesec prije njenog zvaničnog početka, nikako nije uobičajena, Mektić kaže da nema apsolutno ništa sporno u tome.

Loading...

“Imenovan sam za šefa Izbornog štaba prije nego što su formirane izborne liste. S obzirom na to da sam u međuvremenu stavljen za nosioca liste za Parlament BiH u prvoj izbornoj jedinici, prirodno i logično je da neko drugi bude šef Izbornog štaba. Kada počne kampanja, ja ću svaki dan biti na terenu, šef štaba će imati obaveza preko glave u centrali stranke. Zato je potpuno razumna odluka Predsjedništva stranke da imenuje drugog šefa štaba, a najbolje rješenje je svakako Milan Miličević”, naveo je Mektić.

S njim se u potpunosti slaže Miličević, koji kaže da nema apsolutno nikakvih skrivenih motiva u smjeni Mektića i njegovom imenovanju na tu funkciju.

“Kada je imenovan Izborni štab na čelu sa Mektićem, usvojena je i odluka da su moguće smjene u njegovom sastavu nakon što budu usvojene izborne liste. Tom odlukom precizirano je da u Izbornom štabu ne treba da budu osobe koje su na izbornim listama, Zato što postoji mogućnost da na neki način zloupotrijebe svoju ulogu u Izbornom štabu da bi usmjerili kampanju u pravcu koji njima lično odgovara”, istakao je Miličević.

On dodaje da je to jedini razlog zbog kojeg je odlučeno da Mektić više ne bude šef Izbornog štaba SDS-a.

“Da budem iskren malo sam se otimao da ne budem imenovan za šefa štaba zato što je to izuzetno odgovoran i zahtjevan posao, a ja imam mnogo obaveza kao načelnik Teslića, ali naravno da nisam pobjegao od odgovornosti”, kaže Miličević.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!