Hronika

Detalji ubistva u Sarajevu: Sin komšiju udario automobilom, otac ga dokrajčio lopatom

U svađi, a potom i tuči, između komšija u sarajevskom naselju Hrasno Brdo, ubijen je Azem Ćesir.

Od komšija koje smo zatekli na mjestu događaja saznajemo kako je između ubijenog Ćesira i Enesa Bašalića, te njegovog oca, već duže vrijeme bilo netrpeljivosti, navodno zbog puta između njihovih kuća.

Malobrojne komšije koje su pristale razgovarati s novinarima, pod uslovom da im ne objavljujemo ime, kazale su nam kako su se oko 17 sati najprije posvađali Azem i Enesov otac.

Loading...

– Enes je valjda krenuo na posao, kada ga je otac pozvao. On se automobilom zaletio i udario Azema, te ga bukvalno prilijepio za zid, a potom ga je njegov otac navodno dokrajčio lopatom – kazao nam je jedan od komšija.

Komšije su, kako su nam kazale, u šoku nakon ovog incidenta i u nevjerici da se to dogodilo u njihovoj mahali.

Na mjestu događaja zatekli smo policajce MUP-a Kantona Sarajevo koji obavljaju uviđaj, kao i vozilo šlep službe kojim je automobil odvezen. Na teren je izašao i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Treća Policijska uprava je, kako nam je potvrđeno, u 16.30 sati zaprimila prijavu da je u ulici Milinkladska došlo do svađe između B. S. i Ć. A., te je na mjesto događaja odmah upućena policijska patrola.

U prvoprikupljenim obaviještenjima, kako navode iz policije, utvrđene su činjenice na osnovu kojih se sumnja da je B. E., vozilom “renault clio”, u namjeri da ga povrijedi udario Ć. A. (43), koji je od zadobijenih povreda na licu mjesta preminuo.

– Istog dana u 20.45 sati, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uhapsili su B. E. (22), dok je B. S. (50) uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje – saopćeno je iz MUP-a KS.

Izvor
Faktor
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!