Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Luksuziranje „Puteva RS“ – 21 automobil sa kožom i isofixom za dječije sjedište

„Putevi RS“ kupiće 20 putničkih i jedno terensko vozilo od banjalučkih firmi „Auto komerc VS“ i „Auto plus“. Automobile sa telefonom, kožnim sjedištima i volanima, kompjuterima, utičnicama, kromiranim elementima, roletnama, pretincima za naočale i sa kišobranima, pa sve do isofixa za dječije sjedište, ovo javno preduzeće platiće 678.790 KM sa PDV-om.

Zanimljivo je da je na svaki od pet lotova koje su „Putevi RS“ raspisali za ovu nabavku stigla samo po jedna ponuda.

Tako je na prva četiri lota ponudu dostavio „Auto – komerc VS“, koji je ovlašteni zastupnik „Škode“, dok je na peti lot stigla samo ponuda „Auto – plusa“, koji je ovlašteni zastupnik „Hyundai“ vozila.

„Putevi RS“ su tender za nabavku službenih vozila raspisali krajem juna, procijenjena vrijednost javne nabavke sa PDV-om bila je 679.999 KM, što je 1.209 KM više od cijene koju će „Putevi“ na kraju platiti.

Lotom 1 bila je predviđena nabavka 13 službenih vozila, ukupne vrijednosti 222.222 KM bez PDV, a upravo toliku ponudu je „Auto komerc“ i dostavio.

Isti ponuđač dostavio je ponudu i za Lot 2 kojim je bila predviđena nabavka četiri službena vozila. I ovdje je ponuđač dostavio istu cijenu kao što je bila predviđena tenderom, a iznosi 136.752 KM bez PDV.

Lotom 3 bila je predviđena nabavka dva luksuznije opremljena vozila u odnosu na prethodne lotove, vrijednosti 100.854 KM bez PDV, dok je četvrti lot predviđao nabavku najskupljeg i najopremljenijeg automobila vrijednog 61.538 KM bez PDV-a. I na ova dva lota pobijedio je „Auto komerc“ sa cijenama koje su identične procijenjenima u tendru.

Jedino je na Lotu 5, kojim je bila predviđena nabavka službenog terenskog vozila, vrijednosti 59.829 KM bez PDV-a, pobijedila firma „Auto plus“ koja je dostavila ponudu od 58.794 KM.

“Putevi RS” insistirali na luksuznoj opremi

Osim velikog broja vozila koje kupuju, „Putevi RS“ su imali i podugačak spisak opreme koju ona treba da imaju.

Tako su, između ostalog, tražili da novi automobili imaju dvoozonski digitalni klima uređaj, sa senzorom vlage, komfornu telefoniju bez vanjske antene, putni kompjuter u boji, parking senzore, pretinac za kišobrane i rukavice osvjetljen s hlađenjem, isofix za dječije sjedište nazad, navigaciju, grijanje sjedišta i volana.

Direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić rekao je ranije da je nabavka spovedena u skladu s zakonom te da su vozila koja koriste dotrajala.

„Vozila koja imamo su prešla po 200.000 kilometara i njihova vrijednost je mnogo manja nego što košta njihovo održavanje“, rekao je Nešić.

Izvor
Capital
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button