Hronika

Vozač Hitne pomoći spriječio Sarajliju da se ubije

Vozač Hitne pomoći fočanskog Doma zdravlja Miljan Pavlović spriječio je šezdesetdevetogodišnjeg Sarajliju čiji su incijali S.V. da se ubije skokom sa mosta u rijeku Drinu, potvrđeno je u Domu zdravlja.

Pavlović je primijetio muškarca koji je jednom nogom prekoračio ogradu namjeravajući da se baci u rijeku sinoć oko 23.30 časova kada je vozilom Hitne pomoći prelazio preko Južnog mosta slobode na ulazu u Foču.

Loading...

“Zaustavio sam vozilo i viknuo: sačekajte, dotrčao sam do njega, uhvatio ga za ruke. Tada je naišao momak sa biciklom i pomogao mi da ga vratimo preko ograde na trotoar”, rekao je Pavlović novinarima.

Muškarac je odbijao da krene u Dom zdravlja, ali ga je Pavlović, sa policajacima koji su u međuvremenu stigli, ubijedio da krene.

Dežurni ljekar u Hitnoj pomoći Igor Kapetanov rekao je novinarima da je veoma tužna i potresna životna priča Sarajlije porijeklom iz Foče.

“To je životna drama koja traje niz godina i koja je ovim činom dostigla vrhunac. Teško je bolestan, noga treba da mu se amputira, kaže da nema nikoga, da živi u Sarajevu, da nema ni zdravstveno osiguranje i da je došao u svoj grad, budući da je porijeklom Fočak, da se ubije gdje su mu i roditelji sahranjeni”, kaže Kapetanov.

On dodaje da je muškarac koji je pokušao samoubistvo na mostu ostavio oproštajno pismo i još neke stvari da bi se znalo o kome je riječ.

“Posebno me je dirnulo što je oko zdrave noge zamotao novac, da bi, kada ga nađu, mogli da ga sahrane”, kaže Kapetanov.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja, lice S.V. je prevezeno u Univerzitetsku bolnicu Foča.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!