Društvo

Reakcije na najavu novčane nagrade u slučaju Dragičević: Predsjednik previše gleda američke serije. Taj sa parama ne bi kući živ došao

Danas su opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini RS najavili podnošenje Inicijative za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine RS na temu “neustavno i nezakonito postupanje pojedinaca u institucijama RS u slučaju Davida Dragičevića”.

Između ostalih oni su prokomentarisali i mogućnost raspisavanja novčane nagrade od pola miliona KM za one koji imaju bilo kakava saznanja o ovom slučaju.

Loading...

Nedeljko Glamočak

Nedeljko Glamočak, poslanik SDS-a je rekao kako to nije ustavna nadležnost Predsjednika RS već nadležnost Tužilaštva preko Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Hoće li taj novac Predsjednik dati Tužiocu da kaže ono što zna a nije rekao ili će dati nekome iz Ministarstva unutrašnjih poslova? Koja je svrha tih sredstava kad imamo institucije Republike Srpske koje nisu radile svoj posao? Neka Tužilaštvo ide sa predmetom prema sudu sa onim što ima. To je institucionalni pravac rada. Ovo što radi Predsjednik je dovelo do ovoga” kazao je Glamočak.

Adam Šukalo

Poslanik Adam Šukalo je rekao kako Predsjednik gleda previše američkih serija.

– Ne postoji u našem zakonodavstvu u BiH takvi standardi ni budžeti ni pravosudni ni izvršni u institucijama vlasti. Jeste li čuli za ijedan slučaj u BiH da je neko dobio naknadu za bilo šta. Znate šta bi tu trebalo? Pa mi bi trebali imati jedan set zakona koji tu morali pratiti i na nivou BiH i na nivou RS. Ajde, može se reći da se to može izvući iz budžetske rezerve.

– Ali ne radi se tu ovdje. Ovdje je riječ o ludilu jednog čovjeka koji smatra da je bog i batina u RS i koji sebi daje za pravo da iz Palate kaže da pdređuje šta će biti tiim i obdukcija i na kraju ne da nije uradio ništa nego je uradio kontra porodice i na kraju s ena njih obrušio. Ja se plašim za onog ko bi donio tu informaciju njima. Ja mislim da ne samo da ne bi otišao sa tim novcem, ne bi otišao kući ni sa glavom na ramenima, rekao je Šukalo.

Podsjetimo, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je juče na vanrednoj konferenciji za novinare rekao kako se razmatra mogućnost da se raspiše novčana nagrada onima koji dostave saznanja o slučaju Davida Dragičevića.

“Nismo još donijeli odluku, ali, recimo, može se raspisati nagrada od 500.000 KM za svaku relevantnu informaciju koja bi vodila do rješavanja tog slučaja”, kazao je Dodik juče u Banjaluci.

Izvor
6yka
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!