Banjaluka

Od Kočićevog zbora prave banjalučku Guču (VIDEO)

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka predstavio je u petak inicijativu pod nazivom “Kočićev sabor”, čiji je cilj da u budućnosti Kočićev zbor preraste u veliki festival, uz riješenu infrastrukturu, parkinge, koncertne bine, smještajne kapacitete.

Goran Selak, predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka, rekao je kako je ideja da “Kočićev zbor” preraste u banjalučku Guču ili banjalučki “Oktoberfest”.

Loading...

“Ljudi koji žive i rade na Manjači odlično su organizovali zbor svih prethodnih godina, ali smatramo da je vrijeme da ova manifestacija preraste u veliki festival posvećen Petru Kočiću”, kazao Selak.

On je dodao da njihova inicijativa podrazumijeva da zbor traje pet, umjesto dasadašnja dva dana, da se organizuje na visokom nivou, s ciljem promocije ljepota Krajine i Republike Srpske.

“Naš cilj su stotine hiljada posjetilaca, izgrađeni smještajni kapaciteti, kampovi, promocija narodne kuhinje i narodnog stvaralaštva, kulturne večeri, koncerti muzičkih zvijezda iz regiona i slično”, naglasio je Selak.

Selak je napomenuo da će inicijativu uputiti svim nadležnim institucijama i organizacijama, kao i nevladinom sektoru.

“Manjača je osim rijeke Vrbas najveći potencijal Banjaluke. Smatramo da vojska treba da se ukloni sa platoa Manjače, a da se taj kraj učini prepoznatljivim u cijelom regionu baš po `Kočićevom saboru`”, poručio je Selak.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!