Društvo

Stop napadima: Novinari sutra ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu

Novinari su odlučili sutra u 12 sati da organizuju mirno okupljanje ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu

Na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu sutra s početkom u 12 sati bit će održano mirno okupljanje novinara zbog sve češćih napada na novinare u BiH.

Povod okupljanja u glavnom BiH gradu je sinoćnji napad na novinara BNTV Vladimira Kovačevića u Banjoj Luci.

Loading...

No, kako su tokom najave skupa naveli novinari gotovo svih medija u BiH, napad na Kovačevića je samo jedan od mnogobrojnih ataka na novinare i novinarsku profesiju posljednjih mjeseci, čime im se prijetnjom i udarom na život onemogućava da rade.

Alarmantno je, ukazuju novinari da nakon napada na njih nema „uspješno okončanih istraga“, a nema ni adekvatnih kazni i sankcija koje jesu propisane zakonom, ali zakon se u ovakvim slučajevima očigledno ne provodi.

Takav ambijent, pogoduje i stvara prilike za nove napade na novinare i od njih pravi mete. Stoga, novinari bh. medija pozivaju nadležne da se ozbiljno pozabave istragom o napadu na kolegu Kovačevića, ali i da učine sve da do ovakvih situacija nikada više ne dođe.

Izvor
nap.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!