Društvo

Stop napadima: Novinari sutra ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu

Novinari su odlučili sutra u 12 sati da organizuju mirno okupljanje ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu

Na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu sutra s početkom u 12 sati bit će održano mirno okupljanje novinara zbog sve češćih napada na novinare u BiH.

Povod okupljanja u glavnom BiH gradu je sinoćnji napad na novinara BNTV Vladimira Kovačevića u Banjoj Luci.

Loading...

No, kako su tokom najave skupa naveli novinari gotovo svih medija u BiH, napad na Kovačevića je samo jedan od mnogobrojnih ataka na novinare i novinarsku profesiju posljednjih mjeseci, čime im se prijetnjom i udarom na život onemogućava da rade.

Alarmantno je, ukazuju novinari da nakon napada na njih nema „uspješno okončanih istraga“, a nema ni adekvatnih kazni i sankcija koje jesu propisane zakonom, ali zakon se u ovakvim slučajevima očigledno ne provodi.

Takav ambijent, pogoduje i stvara prilike za nove napade na novinare i od njih pravi mete. Stoga, novinari bh. medija pozivaju nadležne da se ozbiljno pozabave istragom o napadu na kolegu Kovačevića, ali i da učine sve da do ovakvih situacija nikada više ne dođe.

Izvor
nap.ba
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!